I april vant Harstad gull i et kretsmesterskap. Det var første topplassering siden Rolf Micheeff vant individuelt gull i 1985 i nordnorsk mesterskap.

31 år etter Micheeffs NNM-triumf skulle historien gjentas. Harstads seks jenter vant lagkonkurransen i trampett i Alta.

Ventet i spenning

Juniorlaget gikk til topps foran Tromsdalen og Hammerfest. Konkurransen fant sted lørdag, men deltakerne ble holdt på pinebenken til premieutdelingen fant sted søndag.

Trener Rolf Micheeff hadde en god magefølelse før resultatene ble offentliggjort.

– Jeg skjønte at vi hadde prestert svært godt. Alt klaffet på trampetten, og vi fikk også ros fra andre deltakere. Jeg hadde en god følelse selv om jeg ikke hadde sett utførelsen til samtlige tropper, sier Micheeff.

Det var ellevill jubel da jentene fikk gullmedaljene. Både konkurransene og medaljeseremonien var en såpass stor påkjenning at gymnastene sluknet i bussen på vei hjem fra Alta søndag ettermiddag.

– Historisk

Harstad Turnforening har stolte tradisjoner. Juniorjentene skriver seg inn i historiebøkene, som fra før inneholder både norgesmesterskap og titler fra nordnorsk mesterskap og kretsmesterskap.

– Det er første gang i turnforeningens historie at Harstad vinner NNM i troppsgymnastikk. Tidligere gull er vunnet individuelt, sier trener Micheeff.

Turnforeningen ble stiftet 10. november 1898, men troppsgymnastikk kom først i gang på slutten av 1970-tallet.

– Det ble satset på apparatturn og linjegymnastikk inntil vil begynte med troppsgymnastikk som oppvisning da jeg var ung, sier Micheeff.

Utskiftninger

Siden slutten av 80-tallet har Harstad vært fraværende fra konkurranseturn inntil Rolf og broren Leif Igor Micheeff for noen år siden tok tak i lovende utøvere med mål om deltakelse i kretsmesterskapet i 2013. Satsingen bar raskt frukter. I april i år vant utøvere fra Harstad tre gull og en bronse i KM.

– Målet har vært NNM, men vi var usikre på hvor sterke vi er før avreise til Alta ettersom vi har hatt utskiftninger på laget siden KM i april. Noen har flyttet og andre er ute med skade. Når vi likevel vant er det et tegn på bredde også i toppen, sier Micheeff.

Harstad deltok også i tumbling, men måtte nøye seg med femteplass etter at to av de mest erfarne utøverne misset.

Rekruttering

Selv om Harstad toppet laget til NNM betyr det ikke at øvrige utøvere er glemt.

– I helga handlet det om å hevde seg, og vi må ha noen forbilder i foreningen. Disse kan andre se opp til og strekke seg etter. Vi må ha topp for å få med bredden, sier Micheeff, som poengterer at påfyll og ettervekst er nødvendig.

– Vi skal satse mer på rekrutter og ta tak i nye utøvere. I 2018 kan disse jentene stille som senior. Da må vi ha fått fram et nytt juniorlag og rekrutter under dem igjen.

NNM-TROPPEN: Trenerne Rolf Micheeff (foran t.v.) og Leif Igof Micheeff med troppen etter lørdagens konkurranser i tumbling og trampett. Bak fra venstre: Lovise Haukebøe Micheeff, Ellinor Tennbakk Micheeff, Amanda Tennbakk Micheeff, Sofie Dons-Hansen, Emma Valør Noreng, Emilie Hellem og Carolie Olaussen Røkenes. Foto: privat