Det fikk turntroppen fra Harstad Turnforening sitt synlige bevis på denne helga. Det kom tydelig til syne da det var duket for kretsmesterskap i turn innen grenen troppsgymnastikk i helga. Her klinket lokale turnere til og sørget for å vise at den nivåmessige utviklingen hartatt noen steg siden sist.

– Det har tradisjonelt vært slik at vi har pustet de beste turnmiljøeene i nakken. Men i helgas konkurranse var rollene snudd, sier trener Rolf Micheeff om sine flittige juniorturnere.

Det er 30 siden en utøvere eller en tropp fra Harstad vant i et mesterskap. Som aktiv utøver ble trener Rolf Micheeff nordnorsk mester i 1985 og tok bronse i NM året i forveien. Noen få år senere var det slutt på konkurranseturn i regi av Harstad før klubben igjen kom på kartet med deltakere i KM i 2013.

– Fra gammelt av har Harstad stolte turntradisjoner, men det er minst 25 år, kanskje 30 år, siden sist vi vant noe. Derfor er det ekstra artig at vi endelig lyktes igjen. Nå må vi bare håpe at vi beholder utøverne i sporten og kan utvikle dem videre, sier Micheeff.

Få feiltrinn

Utøverne gjennomførte på et generelt høyt nivå i KM, som ble arrangert på Storsteinnes.

– Vi gjorde få feil, og fikk skryt av dommerne. De uttalte blant annet at vi hadde de beste overslagene på Pegasus - som er et hoppredskap. Vi hadde også vært strategisk i opplegget, og ikke tatt med de vanskeligste momentene for å unngå risikoen med betydelige poengtrekk om vi mislyktes. I stedet valgte vi et opplegg hvor vi hadde god kontroll på de turnmomentene som vi valgte å ta med i vårt program, sier Micheeff, som sammen med de andre to trenerne, Evelyn Bless og Leif Igor Micheeff, fikk se at førstelaget og mixlag som turnet sikkert og godt.

– Både innenfor tumbling og på trampetten var det mye solid turning uten de store feilene, mener Micheeff.

Ser mot NNM

Han mener det er all grunn til å sette seg nye og spenstige mål for framtida.

– Nå ser vi framover og kommer til å gjøre hva vi kan for å holde vår posisjon i kretsen. Vi har enda en god del å gå på, og jobber målbevisst videre med å utvikle oss gjennom å få luftigere momenter og øke vanskelighetsgraden.

I stevnet stilte Harstad også et andrelag for junior og et mixlag.

– Selv om de ikke nådde helt opp resultatmessig, var dette debutkonkurransen i juniorklassen for flere av jentene. Slik sett kan utøverne på laget være godt fornøyde, sier Micheeff.

Etter den sterke prestasjonen i mesterskapet, mener treneren at det nå er grunn til å sette seg nye store mål for framtida.

– Nå er det neste større oppgavene for oss den såkalte Pokalkonkurransen i Narvik. Så følger sesongens store høydepunkt når vi setter kursen for Alta og nordnorsk mesterskap. Her har vi satt oss et nytt mål om å hente hjem medaljer fra mesterskapet. Oppladningen til disse konkurransene vil være å delta på treningssamlinger og stevner fram imot sommeren, sier Micheeff.