Ordfører Kathrine Witzøe fikk mandag tildelt 10.000 kroner til videre utvikling av Kasfjord City.

– Vi har i år plukket ut tre lokale søkere fra lag og foreninger her i Harstad-området. To idrettslag og en liten miniatyrby, forteller Leif Gunnar Breivik, daglig leder ved Sulland Harstad AS på Sama.

– Jeg har selv besøkt Kasfjord City ved to anledninger. Jeg synes det er morsomt å ta med besøkende hit for en trivelig opplevelse. Kasfjord City er noe helt eget, sier Rørvik.

– Det er heller ikke umulig at Sulland får lokaler i Kasfjord City. Der er også stor debatt om bompengeavgiften i Harstad i Kasfjord City. Der er det fortsatt gratis parkering. Men en vurderer sterkt å øke skatten. Kasfjord City vurderer å søke om å få OL i byen, sier Witzøe, som takket bilforhandleren for midlene til å utvikle byen ytterligere.

– Vi har i Sulland-fondet mange lokale søkere. Vi har blant annet sett på hva Harstad Cykleklubb gjør for å utvikle et sykkelanlegg i Blåbærhaugen for de unge syklistene i klubben, forteller Rørvik.

– Vi er godt i gang med å etablere ei sykkelløype i nær tilknytning til området ved Folkeparken. Løypa starter i området ved den gamle gressbanen i Blåbærhaugen. vi svært glad for å kunne få noen ekstra penger til prosjektet, sier Bjørn Tore Woll i Harstad Cykleklubb.

– Den tredje klubben som i dag får penger fra fondet er Landsås. De driver med ungdomsarbeid på flere områder. Både innen fotball og håndball, sier Rørvik.

– Dette er et flott bidrag til de mange prosjekter vi har gående i klubben, sier Hans Richard Nilssen, som er tillitsvalgt i FK Landsås Fotball.

Folkerikt: Kathrine Witzøe har bygget mer enn 100 hus i Kasfjord City. Foto: Theodor Karlsen