Forrige uke ble kontrakten med eier av Hjørnegården, Knut Eidissen, signert. NAV skal inn i første etasje i Hjørnegården, der Sparebank 1 Nord-Norge tidligere holdt til. Frisøren Sax og kjolebutikken Dress to impress by Jakobsen, blir naboer i første etasje til nytt NAV-kontor, der de allerede holder til, mens Sametinget fortsatt leier en del av andre etasje i Hjørnegården.

NAV trenger et funksjonabelt kontor for 11 ansatte med mottak for publikum, og skal flytte inn på et areal tilsvarende 280–290 kvadratmeter i første etasje. Lokalene skal nå bygges om, og stå klart til innflytting i begynnelsen av desember i år. 1. januar 2019 åpner det nye NAV-kontoret. Inntil da drives kontoret som betjener Tjeldsund og Evenes videre på Nautå i Evenes, samtidig som dagens NAV Skånland fortsetter i helsebygget på Evenskjer.

Stor ombygging

– Det er mye som skal bygges om i Hjørnegården før vi flytter inn. Lokalet som banken brukte er mindre, så nå skal det tilrettelegges for vårt publikum. Vi har en annen måte å ta imot publikum på enn banken. Kontoret skal tilrettelegges slik at de ansatte får et godt arbeidsmiljø, og publikum får gode tjenester, sier Oddrun Johansen, avdelingsdirektør NAV Troms.

De forventer mye aktivitet i området Evenes og nye Tjeldsund i tida fremover, med blant annet den store forsvarsutbyggingen på Evenes, utbyggingen av Hålogalandsvegen E10 og fagskolen ved Norges brannskole.

– Det er en av grunnene til at vi satser godt på dette kontoret. Det skjer mye i arbeidsmarkedet der fremover. Det er veldig spennende, og vi kommer til å jobbe mye med å få folk ut i jobb der, sier Johansen.

I tillegg til oppfølging av arbeidsledige, jobber de med oppfølging av sykemeldte, samt sosialhjelp.

Bekrefter satsing

Hun forsikrer innbyggerne i Evenes og nye Tjeldsund om at de ikke trenger å frykte at dette kontoret bare er en mellomstasjon, før alt likevel lokaliseres til Harstad, slik noen av politikerne i Evenes tidligere har hevdet.

– Det kan jeg avkrefte, men jeg kan bekrefte at vi kommer til å ha et veldig nært samarbeid med resten av Sør-Troms regionen, da vi nok vil ha behov for folk fra hele regionen til arbeidsmarkedet der. Men det vil være et selvstendig kontor på Evenskjer, vi har ingen andre planer enn det. Men vi må ha et tett faglig markedssamarbeid også mot Ofoten, samt alle de andre kontorene i Harstad, Kvæfjord og Ibestad, sier Johansen.

Planleggingen mot nytt kontor for både nye Tjeldsund og Evenes startet i fjor høst. Avdelingsdirektøren mener prosessen har vært innenfor normaltid av hva man kan forvente, selv om det ikke ble klart før i februar at Evenes også vil samlokalisere sine NAV-tjenester med nykommunen Tjeldsund.

Les mer: Vil ha ETS-samarbeid

– Det blir ett flott kontor med flinke medarbeidere, som skal bli veldig bra for brukerne våre, sier hun.

- Mye positivitet

Prosjektrådmann for nye Tjeldsund kommune, Torbjørn Simonsen, er fornøyd med at det når er klart hvor det nye NAV-kontoret skal være.

– Vi har inntrykk av at både de ansatte, NAV-lederne og tillitsvalgte gleder seg til å få et større fagmiljø, og at det er stor positivitet for å få dette til, samtidig som det ser ut til at tidsplanen holdes, sier Simonsen.

NAV har tegnet en kontrakt for ti år fram i tid.

Simonsen er ikke i tvil om at NAV satser på Evenskjer-kontoret.

– Vi tror på at dette er en viktig satsing for NAV.

Komunestyrene i Evenes, Skånland og Tjeldsund, skal formelt godkjenne ny samarbeidsavtale om nytt NAV-kontor før sommeren.

Les også: Nytt NAV-kontor

Les mer: NAV-svar var opptur

NYTT NAV-KONTOR: Hjørnegården på Evenskjer bli nytt hovedkontor for NAV i nye Tjeldsund og Evenes. Arkivfoto: Knut Godø Foto: Knut Godoe