Revmatologen og fastlegene får fra tid til annen forespørsler fra pasienter om å skrive en faglig begrunnelse for at de trenger parkeringskort.

Overkjørt

– Jeg må ærlig talt si at jeg noen ganger føler meg overkjørt når parkeringskontoret avslår. Det har heller aldri skjedd at medlemmer i parkeringsutvalget har ringt meg for å få utfyllende opplysninger om pasienten. Jeg mener ikke at jeg alltid vet best, men jeg savner en faglig begrunnelse på hvorfor de avslår. Jeg vet derfor ikke hvorfor enkelte av mine pasienter får avslag, sier Lund.

Han mener at begrunnelsen for å stramme inn er litt vanskelig å skjønne. Dette blant annet fordi parkeringsutvalget baserer sin saksbehandling på muntlige føringer gitt i møter med veivesenet eller andre.

– Man endrer ikke reglene etter muntlige føringer, sier revmatologen.

Sykdommen svinger

Lund baserer sin dokumentasjon blant annet på pasientens gangevne og bæreevne.

– Mange av mine pasienter er så veik i hendene at de knapt kan bære med seg et handlenett. Pasientene har en sykdom som svinger mye, spesielt de som har leddgikt. Noen dager kan være bedre enn andre, men de vonde dagene kan være tunge. Som revmatolog skriver jeg dokumentasjon ut fra det jeg ser under konsultasjonen, sier revmatolog Jan Arne Lund.