• Regjeringen foreslår å bevilge 18,9 millioner kroner for å etablere en offentlig to-årig fagskole ved den eksisterende Norges brannskole i Tjeldsund kommune i Nordland, mens deler av teoriundervisningen skal legges til Harstad. Les mer: Spanderte snitter og jubelbrus

  • I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i 2016 økte Stortinget tilskuddet til Sør-Troms museum med 1 million kroner for å styrke arbeidet med Outsider Art. Denne økningen er foreslått videreført i 2017.

Les mer: Får 1 million ekstra til outsider art

  • Regjeringen foreslår å gi 15,4 millioner kroner til sykkelrittet Arctic Race of Norway i 2017. Rittet ble i 2016 arrangert for fjerde gang. I løpet av de kommende årene skal alle regioner i Nord-Norge være vertskap for rittet, og bevilgningen blir håndtert av de tre fylkeskommunene i Nord-Norge.

  • Riksvei 83: Innenfor Veipakke Harstad settes det av bompenger til strekningen Kanebogen – Byskillet på riksvei 83 og tunnel mellom Seljestad og Sama.

  • Til prosjektet E6 Hålogalandsbrua foreslår regjeringen 477 millioner kroner. Av dette er 412 millioner kroner  statlige midler og det forutsettes 65 millioner kroner i andre midler. I prosjektet inngår også skredsikring av E10 på strekningen Trældal – Leirvik, hvorav Anleggsarbeidene startet i februar 2013. Skredsikringsprosjektet ble åpnet for trafikk i september 2015. Hålogalandsbrua ventes åpnet for trafikk sommeren 2018 mot tidligere forutsatt høsten 2017.

  • En ubåt vil fortsatt ha permanent tilstedeværelse i nordområdene med forsyningsbase ved Ramsund orlogsstasjon. Dette medfører en fortsatt økt maritim operativ tilgjengelighet i Nord-Norge.

Les mer:  Har også ubåten vikeplikt?

  • Regjeringen foreslår å bruke om lag 80 millioner kroner til å videreføre pågående investeringsprosjekter i Forsvarets eiendom, bygg og anlegg i Nordland i 2017. Midlene er i hovedsak planlagt benyttet til å videreføre byggeprosjektet for forlegninger for befal og vervede i Ramsund, og til å videreføre prosjektet for sikringstiltak på Reitan.

  • Kjøp av innenlandske flyruter: Samferdselsdepartementet inngår i 2016 nye kontrakter for ruteflyging på følgende ruter i Nordland for perioden 1. april 2017 – 31. mars 2022: Harstad/Narvik – Tromsø v.v.

  • Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT) med 1,6 millioner kroner til nye rekrutteringsstillinger i 2017-budsjettet.