Fredag formiddag slapp statssekretær Gjermund Hagesæter og stortingsrepresentant Margunn Ebbesen opp på Norges Brannskole nyheten om at skolen i 2017 får en bevilgning på 18,9 millioner kroner for å forberede den nye fagskolen for utdanning av brann- og redningspersonell.

Det var stor jubel på brannskolen da budsjettlekkasjen ble sluppet, og både skolens ansatte og det politiske miljøet i ETS tok imot nyheten med glede.

Direktør ved brannskolen, Roar Johansen, hadde en av sine aller beste dager på jobb og spanderte snitter, marsipankake og sprudlebrus på alle sine ansatte og inviterte gjester.

– Dette er en fantastisk nyhet. Vi har fått midler på statsbudsjettet slik at vi kan starte arbeidet med å etablere en to-årig brannskole. Det er lagt ned mye ressurser i forarbeidet til dette, men vi var langt fra sikre på at midlene kom i 2017. Vi har laget en god plan for hvordan prosjektet som skal lede fram til en fagskolestart skal gjennomføres, og de første elevene skal etter planen møte opp høsten 2019. Skolen skal utdanne brann- og redningsmannskapene til alle landets kommuner, så dette kan bli stort. Elevtallet kan bli opptil 320 studenter fordelt på to trinn.

Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun er glad for at vi får dette på plass i Tjeldsund kommune.

– Samtidig er den nye fagskolen også et stort løft for det faglige nivået og statusen til brann- og redningsutdanningen. Det er et viktig ledd i regjeringens arbeid med å legge til rette for at kommunene skal ha et profesjonelt og faglig dyktig brann- og redningspersonell, sier hun til NRK.

Statssekretær Gjermund Hagesæter forteller at dette er den første bevilgningen, også vil det bli fulgt på videre i 2018 og 2019.

– Med den fremdriften vi ser for oss skal den toårige fagskolen være i drift fra 2019, sier han til NRK.