Han har registrert kritikken mot stusslige private og kommunale lekeplasser. Han tar nå opp saken i oppvekstutvalget tirsdag.

– Jeg vil be om en oversikt over samtlige kommunale lekeplasser og jeg vil også vite hvilken forfatning disse er i, sier Ludviksen.

Lekeplassen er viktig

Han er selv storbruker av Generalhagen som lekeplass for sin lille datter.

– En skikkelig lekeplass er viktig for barna når de er små. Min datter trives i Generalhagen og dit drar vi ofte på søndagstur, sier Ludviksen.

Han er glad for at politikerne har satt av flere millioner til å videreutvikle Generalhagen, blant annet som lekeplass for barna.

Ludviksen tror også det er viktig at kommunen stiller strengere krav til lekeplass når nye, store boligfelt bygges ut.

En oversikt over status på de kommunale lekeplassene vil gjør det enklere for politikerne å sette av midler til å ruste opp der det er behov for det.

– Som kommune har vi et samfunnsansvar å sørge for at de små har egnede plasser til lek. Jeg får ta en prat med leder i økonomiutvalget, sier Espen Ludviksen.

Er kravene strenge nok?

Kari-Anne Opsal (Ap) er leder i økonomiutvalget, og ønsker Ludviksen velkommen til en prat om lekeplasser.

Hun leste med interesse om nybyggerne i Øvre Ruggevika som kjemper for å få etablert en skikkelig lekeplass til barna.

– Hva er årsaken til at det er blitt slik? Er det vi som kommune som ikke har stilt gode nok krav til utbyggerne? Det er viktig for trivselen at beboerne har en trygg og god lekeplass til ungene sine, sier Opsal.

Hun støtter Ludviksen i å få en oversikt over tilstanden på de kommunale lekeplassene slik at opprusting kan prioriteres i budsjettarbeidet.

Småbarnsmor og varaordfører Maria Serafia Fjellstad (V) er glad for at barnas representant Dagrun Weines løfter fram utfordringer med lekeplasser i kommunen.

– Jeg kjenner meg igjen i Weines sin beskrivelse av standarden på lekeplassene. Det er korttenkt av utbyggerne å nedprioritere lekeplasser. De må i tillegg til det offentlige bidra. Å lage attraktive plasser for barn er en vinn-vinn-situasjon fordi det vil trekke både unge, foreldre og besteforeldre til området, sier Fjellstad.

Politikerne har satt av 10 millioner til opprusting av sentrum, blant annet for å trekke barnefamilier til sentrum. Midlene skulle blant annet gå til lekeapparater.

– Så langt vet vi ikke hvor langt administrasjonen er kommet i dette arbeidet, sier Maria Serafia Fjellstad.

Enig: Maria Serafia Fjellstad er enig i at lekeplassene må oppgraderes. Foto: Frank R. Roksoy