Ekra har hatt lederjobben i ETS i to år. Før hun begynte i ETS barnevern, hadde hun jobbet i ti år i barneverntjenesten i Harstad, ett år som foreleser på barnevernpedagoglinja ved Høgskolen i Harstad pluss ett og et halvt år i NAV. Hun har i dag også en relativt fersk mastergrad, der samtaler med barn er hovedtema.

Berømmer ETS

Den avtroppende lederen berømmer de ansatte ved ETS barnevern.

– Jeg ble godt mottatt da jeg begynte, og jeg har fått jobbe med flotte folk. De har bidratt i en endringsprosess der jeg la sterke føringer. Vi har sammen lagt vekt på et godt arbeidsmiljø, og de ansatte skal kunne føle at de har utrettet noe på jobben, sier hun.

En av årsakene til at hun slutter etter to år, er at det blir for krevende å pendle fra Harstad, særlig vinterstid.

- En annen årsak er at det har vært utfordrende å være alene om akuttberedskapen etter at kontoret stenger klokka 15.30. Det betyr at jeg har måttet være tilgjengelig hele døgnet, så det vært mye arbeid utover ordinær arbeidstid.

Omorganisering

Barneverntjenesten i ETS er et interkommunalt samarbeid mellom Evenes, Tjeldsund og Skånland. Det er ennå ikke tatt noen beslutning om hvordan barnevernet skal organiseres etter at Tjeldsund og Skånland slår seg sammen i 2020 og Evenes fortsetter som egen kommune.