De interkommunale samarbeidene mellom dagens Tjeldsund, Skånland og Evenes ble behandlet i Fellesnemndas møte tirsdag.

Johnsen foreslo at ledelsen i Fellesnemnda og prosjektrådmannen tar et møte med Evenes for å se om det er mulig å få til et samarbeid innenfor tekniske tjenester, samt plan og utvikling.

– Jeg oppfatter det slik at Evenes ikke helt har landet, og at det ikke er slik at de ikke vil samarbeide innefor plan og utvikling. Dersom Evenes ønsker tjenestekjøp eller et bredere samarbeid med nye Tjeldsund, så er det positivt, sa hun.

Resten av Fellesnemnda var enige i at Tjeldsund tar initiativ til et møte med Evenes, for å høre hva Evenes ønsker. Prosjektrådmannen foreslo at samarbeidet skulle oppløses.

Men ETS-samarbeidet om barnevern skal oppløses. Tjeldsund 2020 etablerer egen barnevernstjeneste.

– Tjeldsund har gode muligheter til å finne en samlokalisert løsning med jordmor og helsesøster i lokalene til dagens NAV-kontor på Evenskjer, sa prosjektrådmann Torbjørn Simonsen.

Han understreket at selv om samarbeidet oppløses, så skal det ikke gå i oppløsning. Han hintet om å få på plass en prosjektstilling som skal jobbe med dette. Dialog med ansatte i barnevernstjenesten viser at de gjerne ønsker seg til Evenskjer, og ser mulighet for gevinster med samlokalisering i et faglig miljø.

Fellesnemnda ønsker også at samarbeidet om ETS kulturskole videreføres, med forutsetning at skolen beholder dagens lokalisering i Boltås.

Les også fra Fellesnemndas møte: - Det er ikke så farlig som mange tror