Det sier ordfører Helene Berg Nilsen, i anledning 90-årsjubileet til kommunen. Hun tror det meste ligger godt til rette for fortsatt vekst, både i folketall og i antall arbeidsplasser. Det gjelder for hele regionen og ikke bare isolert for Skånland.

- Det blir spennende å høre hva Fylkesmannen sier om den framtidige kommunestrukturen i regionen. Dette vil vi få vite i slutten av denne måneden, sier Nilsen.

Kul på barnehagene

- I dag er det kul både på barnehagene og på skolene i kommunen. Dette er et tegn på vekst, sier Nilsen.

Dette er en utfordring. Kommunestyret har vedtatt å bygge et nytt oppvekstsenter på Sandstrand. Dette er den største satsingen som nå er på gang i Skånland. For tiden er oppvekstsenteret under full planlegging.

- Det viser seg nå at det blir dyrt. Det er mulig vi må ta en ny gjennomgang av dette prosjektet, men det er noe vi må komme tilbake til. I tillegg må vi også bygge ut barnehagen på Evenskjer. Begge stedene er situasjonen prekær og vi er nødt å gjøre noe. Det neste kan bli at vi må bygge på Skånland skole, da det er kapasitetsproblemer også her, sier Nilsen.

Flyplass og næringsliv

Ordføreren tror også på vekst i næringslivet. Ikke minst tror hun at Forsvarets satsing på Evenes og i Ramsund vil medføre økt tilflytting til kommunen.

- I tillegg til dette blir Norges brannskole på Fjelldal en ny fagskole. Dette skaper også nye arbeidsplasser, sier Nilsen.

- Vi ser skipsbygningsindustrien i Grov bare vokser. Det gjør også oppdrettsnæringen. I midtkommunen har vi en nyetablering med Aqua Line, som bygger merder for havbruksindustrien. På Evenskjer er det også vekst i handelsnæringen, sier Nilsen.

Kommunen har allerede byggeklare tomter i Dyrvikhøgda. Det planlegges et ukjent antall boliger i byggefeltet Evenskjer syd. Her er det plass til hundrevis av boliger. I Grov er det også på gang nye boliger på Kalvskinnet, sier Nilsen.

HANDEL: Skånland kommune startet på Skjærran, her drives det fortsatt handelsvirksomhet. Foto: Hans Viktor Øye
UTBYGGING: Planleggingen av oppvekstsenteret på Sandstrand fortsetter. Det blir dyrt og det kan bli justeringer av planene. Men utbygging blir det.
BARNEHAGE: Det jobbes også med planer for å utvide Evenskjer barnehage. I dag er det ikke plass til alle i barnehagen. Kommunen har derfor tatt i bruk klubbhuset til SOIF som en midlertidig løsning. Foto: Hans Viktor Øye