Det jobbes nå med å skaffe en ny kokk fra Kina. De regner med at vedkommende vil være på plass i løpet av neste måned.

Daglig leder Sissel Kristiansen sier alle kokkene skal være fra Kina, noe som er viktig for kunne levere de ekte kinesiske rettene.

– Kinesisk mat lages best av dem har levd med denne maten hele livet. Så snart den siste kokken er på plass vil vi åpne dørene også mandagene, sier hun.

Seks nasjonaliteter

Hun har jobbet der i syv år, styrer en restaurant med 10 ansatte, seks nasjonaliteter, og med sitteplasser til over 100.

– Vi har et internasjonalt arbeidsmiljø som er veldig godt. Vi lærer mye av hverandre, noe som gjør at alle blir bedre. Det å gi god service er hele tiden under utvikling, sier hun.

Selv er Kristiansen som oftest servitør, en jobb hun stortrives i.

– Vi ser at harstadværingene går litt mindre ut for å spise enn tidligere, men samtidig har vi en økning i henting av maten, sier hun.

Selv anbefaler hun folk å spise i restauranten, for da er servitørene tilgjengelig for å svare på spørsmål.

– Tidligere har det umulig for en harstadværing å prøve noe nytt. De hadde sine favoritter, og det spiste de hver gang. De siste to-tre årene merker vi at de er mer villig til å spørre hva vi anbefaler, og da får mange seg noen skikkelige positive overraskelser. De får plutselig nye favorittretter, sier hun smilende.

Ris og ros

Hun trekker fram en rett som fikk en treg start, men som faktisk er blitt en favoritt i Harstad.

– Kung pao kylling er en sterk rett. Den tør jeg sier harstadværingenes favoritt, sier hun.

På facebooksiden til restauranten er det både ris og ros, og Kristiansen sletter ingen innlegg.

– Vi ønsker ikke å skjule hvordan den enkelte gjest har hatt det hos oss. Men alle klager blir tatt på alvor og gjennomgått med de ansatte som var på jobb, forsikrer hun.

Oppgradering

Ming Restaurant er 31 år i år, og har i flere år levert en omsetning på rundt fem millioner kroner. Innehaver Robert Waage, siden 2010, sier de er godt fornøyd med driften.

– Det er unikt at en restaurant har så jevn omsetning over flere år. Årsaken er nok at har mange faste gjester, men heldigvis er det stadig flere nye gjester som finner fram til oss, sier han.

I fjor gjennomførte de en omfattende oppgradering av hele restauranten. Så godt som nytt kjøkken, nye møbler, ny bar og ikke minst ble toalettene totalrenovert.

– Tidligere hadde vi byens styggeste toalett. Nå har vi byens fineste, sier Waage.