Hamburgerkjeden McDonald’s planlegger en omfattende ekspansjon i Norge og skal etter planen åpne 20 nye restauranter i Norge de neste fem årene.

På spørsmål fra ht.no om kjeden kommer til Harstad, svarer markedsdirektør Mette Vonen:

- De to neste restaurantene vi skal åpne er Svinesundparken i august og Rygge i november. Det er stor interesse for hvor vi skal åpne nye restauranter, og det lokale engasjementet for dette er noe vi setter stor pris på. Vi kan imidlertid ikke si noe mer om de konkrete etableringsplanene de neste årene. På generell basis ser vi etter steder for nye restauranter hvor det er mye folk i farten og har et befolkningsgrunnlag/trafikkgrunnlag stort nok for en av våre restauranter.

På McDonald's hjemmeside står det at kjedens hovedfokus for nyetableringer er regionene rundt byer og de store trafikkårene, men også andre god beliggenhet der det finnes en bra kombinasjon av bebyggelse, arbeid, trafikk og handel.

Ifølge nettstedet er optimal størrelse på tomter 2.000 - 4-000 kvm., og lokalene bør være på 300-500 kvm. Kjeden bygger enten selv, eller leier lokale i i kjøpesenter og liknende.

Ambisjonen i Norden er å vokse med 100 restauranter over de neste fem årene.

Dette på bakgrunn av at Guy Hands har tatt over som Development Licencee for McDonald’s i Norge, Sverige, Danmark og Finland.