Lokallagslederen i Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP) er full av lovord om det videregående studietilbudet.

– Som pårørende, brukere og pasienter har vi gjennom flere år bidratt med erfaringskunnskap. Vi opplever at dette samarbeidet, og undervisningsinnholdet i studiet, har resultert i et kunnskapsløft innen psykisk helsearbeid både hos studentene, kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Vi har registrert store forbedringer, både når det gjelder holdninger og utøvelse av tjenesten, sier Brustad.

Både LPP og Bikuben har deltatt i ressursgruppen i prosessen fra videreutdannelse innen psykisk helse til mastergrad.

– Vi kom med viktige argumenter for å opprettholde et godt etablert kompetanse- og studiemiljø i Harstad. Vi la vekt på at den eksklusive og gjensidige læringen i Harstad er unik og bærekraftig, sier Brustad.

Hun viser til at tilbudet i Harstad er unikt, og har tilført regionen stor kompetanse innen psykisk helsearbeid.

– Dette må ikke tas vekk fra Harstad. Harstad har vært en brubygger når det gjelder bruker medvirkning i praksis, sier Brustad.

LPP føler seg ført bak lyset av ledelsen i Tromsø.

Organisasjonen har argumentert og delt erfaringer som skulle belyse viktigheten av å beholde studietilbudet i Harstad.

– Vår organisasjon har i flere år lagt ned utallige timer i kampen for at våre stemmer skal bli sett og hørt i rammeplanene ved undervisningsinstitusjonene. Nå er vi blitt hørt, og så velger Tromsø å legge ned denne videreutdanningen. Videreutdanningen må ikke tas vekk fra Harstad, sier Brustad.