Daglig leder Arild Albrigtsen sier som en lokaleid bedrift gir tilbake til samfunnet.

– Vi sponser og støtter mange tiltak i løpet av året. Når det gjelder denne saken om nytt utstyr til sykehuset, er det opplagt at vi må støtte innsamlingen. Sykehuset må vi alltid slå ring rundt, sier han.

– Moderne lokalsykehus

Han forteller at de har 70 ansatte og dessverre kan det hende at roboten kan bli redningen for ansatte.

– Det er viktig at vi har et toppmoderne sykehus i nærheten. Det er lite fristende å bli sendt til Narvik eller Tromsø for undersøkelser, sier han.

Kristian Berntsen (t.v), Pål Berg, Bjørn Roald Johansen, Ørjan Hofstad, Johann Kemp, Alf-Olaf Lamo-Steiro, Geir-Ivar Vikholt, Trond Vegar Nordmark, Lill-Hege Johnsen, Espen Killie, Katy Ann Ingebrigtsen, Anders Nordlund Fredheim, Ivar Kamp Hansen, Arild Albrigtsen, Brede Hanssen og Anders Haltbakk. Foto: Odd Leif Andreassen

Albrigtsen har lagt merke til kirurgene sin bekymring om at hvis ikke sykehuset har det mest moderne verktøyet, kan tilbudet bygges ned.

– Det må vi for alle del unngå. Alle vet hvor viktig et topp moderne og lokalt sykehus er for hele byen, sier han.

Han håper at folk flest bli med på denne innsamlingen, og sier at gir alle av byens innbyggere 500 kroner hver, er det vel 12 millioner.

– Vi er inne i en spesiell tid der alle varer og tjenester øker. Det kan sikker være vanskelig for mange å gi, men alle bidrag små og store blir viktige. Men det er mange bedrifter i Harstad som går gått, så jeg håper mange vil se nytten i denne maskinen.

– Hele regionen må bli med

Albrigtsen er også opptatt av at innsamlingen må spre seg utover kommunegrensa.

– Vi må også få med nabokommunene som sokner til sykehuset. Det er viktig at vi alle nå står sammen for å sikre og bevare det gode helsetilbudet vi er så heldig å ha, sier han.

Mandag ble det opprettet en konto der alle kan gi i Sparebanken 68 grader Nord.

Kan gi på konto: 4730.21.28045

Harstad Elektro blir altså med på den store innsamlingsaksjonen til operasjonsrobot på sykehuset i Harstad. Den koster 20 millioner og med elektrikerfirmaet sitt bidrag er det mandag ettermiddag kommet inn 7,7 millioner kroner. Det er i tillegg flere som har lovet penger til aksjonen, men de har ikke fått det styrebehandlet eller hatt det oppe på årsmøtet.

Disse har gitt:

  • Per Strand Eiendom: 2 millioner kroner.

  • Jeanette og Søren Bothners legat: 2 millioner kroner, i tillegg skal kirurger fra Radiumhospitalet lære opp kirurger i Harstad.

  • Nordic Gruppen: 1 million kroner.

  • Anonym giver: 1 million kroner.

  • Harstad Elektro: 500.000 kroner.

  • Anonym giver: 500.000 kroner.

  • Anonym giver: 500.000 kroner.

  • Holmøy Gruppen: 200.000 kroner.