Oppdatering klokken 13.35: Politiet melder om at området rundt UNN Harstad sperres av på grunn av farepotensialet i området. I tillegg begrenses ferdsel til og fra sykehuset.

En HT-tipser som ligger på sykehuset i Harstad forteller at han så noe svart rett utfor vinduet.

– Jeg trodde først det var noe som var på tur inn i vinduet.

Gjenstanden traff like etterpå helikopterplassen.

– Deler av taket på sykehuset har løsnet. Ledelsen setter kriseledelse og gul beredskap (endret til rød beredskap rundt klokken 13.20). Folk oppfordres til å holde seg på avstand fra sykehuset til situasjonen er avklart, sier pressevakt Per Christian Johansen ved UNN.

Ifølge Johansen vil akuttberedskapen går sin gang. Pasienter som har time vil ikke ha tilgang til sykehuset inntil ledelsen har oversikt over situasjonen.

All planlagt behandling ved UNN Harstad utgår resten av dagen. UNN oppfordrer alle til ikke å oppsøke sykehuset, med mindre det er helt nødvendig. Ved behov for øyeblikkelig hjelp skal en ringe 113.

Samtidig melder politiet at det rykker ut til Skarveien hvor et hustak skal være tatt av vinden. Været drar seg til og det skal være flere utsatte bygg i byen.

Harstad Tidendes reporter på stedet forteller at folk blir veivet bort fra sykehuset.

– Det ligger en stor dunge med det som trolig er takplater på helikopterlandingsplassen ved sykehuset. Det er isoporblokker strødd rundt i området, helt til Heggen vgs. Det er ikke trygt å gå ut av bilen, meldte vår reporter Roar Edvardsen klokken 12.00 presist.

Politiet er på stedet på veien like vnbedfor sykehuset Foto: Roar Edvardsen
Foto: øyvind askevold kaarbø
Foto: øyvind askevold kaarbø