Traileren til dokumentaren ligger på YouTube og kan sees her.

ABC News i San Diego, California i USA har også et innslag om historien, og det kan sees her

Oppdagelse

Filmen «The Ring and the Mountain handler både om Nato-øvelsen i 1972 og om etterspillet, der en lege fra Harstad fant den nevnte ringen i området nær ulykkesstedet i 1993. Etter en del fram og tilbake kom ringen tilbake til datteren av den omkomne andrepiloten.

Ifølge filmskaperne selv er dokumentaren en rørende hyllest til de 5 US Marines-soldatene som mistet livet i ulykken. Barn av de omkomne og en av konene kommer til å være til stede under premièren torsdag kveld, opplyser produsentene Tod og Abby Boretto og regissør Josh Shelov til Harstad Tidende.

Interessen for visningen har vært litt lav i forkant, men filmskaperne satser på at årsaken er at mange kanskje ikke vet om premièren. De håper befolkningen kjenner sin besøkelsestid, og benytter sjansen til å få med seg noe som sjøsettes her i byen.

Flere ringer

I samme slengen vises den prisvinnende dokumentaren fra andre verdenskrig med en annen mystisk ring-historie «The last ring home». Til stede under visningen er også filmens produsent og forfatter, Minter Dial.