Lill Heidi Nilsen fortalte mandag til ht.no at den lille dvergpincheren "Ecco" hadde blitt kvestet av en større hund som sprang løs i Kanebogen. Hunden pådro seg store skader etter angrepet, og måtte sys både innvendig og utvendig. Mannen som gikk tur med "Ecco", svigerfaren til Nilsen, trengte stivkrampesprøyte.

- Alvorlig

Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon, bekrefter at eieren av hunden som ble angrepet kontaktet politiet dagen etter hendelsen.

- Hundeeieren vil anmelde forholdet når hun kommer hjem fra ferie, sier Hole.

- Det kan være momenter i hendelsesforløpet som vi ikke kjenner til. Vi vil etter hvert sjekke om det er flere lignende meldinger på samme hund. Det er en del av totalvurderingen hvis det skal vurderes avliving.

- Det er helt åpenbart at dette er en hund som ikke har vært under kontroll. Vi må høre hva som var foranledningen til hendelsen. Når en slik hendelse fører til så store skader så er det noe vi tar på alvor, og som vil bli etterforsket.

- Må ha kontroll på hunden hele året

Regelen om generell båndtvang gjelder i perioden fra 1. april til 20. august. Tidlig i april gikk reineiere på Hinnøya ut med en klar oppfordring til alle hundeeiere: Hold hunden i bånd.

I juni skrev Harstad Tidende om lam som hadde blitt bitt ihjel av hund. Samme måned ble også en sau og et lam funnet nedfor en stupbratt fjellskråning på Aunfjellet. Sauen døde etter fallet, mens lammet overlevde. De ble trolig jaget, men bonden kunne da ikke si sikkert hva som hadde skremt dyrene.

Hole understreker at hundeeiere til enhver tid har ansvaret for å ha kontroll på sin egen hund, også utenfor båndtvangsperioden. Politiet får ofte inn meldinger om hunder som springer løs i båndtvangsperioden. Ofte gjelder dette på fjellet, ifølge Hole.