Prestbakmo (Sp) viser til at mannskap på båter har en plikt til å holde seg edru og dersom det skulle vise seg at mannskapet hadde promille er det et lovbrudd.

- Jeg forventer at Boreal gjør det de skal for å sikre passasjerene at mannskapet er edru. Det er rett og slett uakseptabelt dersom det viser seg at mannskapet hadde promille, sier Prestbakmo.

Økning

Tirsdag gikk fylkespolitiker Edvin Eriksen (SV) har ut mot Boreal, som eier hurtigbåtene og drifter ruta, og mente at fylkeskommunen burde bryte kontrakten med selskapet. Det sier Prestbakmo ikke er aktuelt.

- Både jeg og Edvin har vært skeptisk til utgangspunktet da kontrakten ble inngått. Jeg har også vært skeptisk til båtene og at disse ikke passet til kaiene vi har. Men mye vann har rent ut i havet siden den gang og grovt sett har hurtigbåtene fungert greit. Blant annet var det i fjor en regularitet på 99 prosent og trafikken på hurtigbåten har hatt en pen økning fra 2012 til 2013 på 6,6 prosent. Denne veksten har fortsatt inn i 2014, sier Prestbakmo.

- Selv om det er mye som må skjerpes inn er det ikke bare å bryte kontrakten. Derfor mener jeg Edvin blander kortene. Selv om en eventuell promille blant ansatte er et helt klart lovbrudd og de skulle bli dømt kan man ikke blande det med problemene man tidligere har hatt med båtene.

Ros

Tvert imot mener Prestbakmo at Boreal i dette tilfellet skal ha ros for jobben som ble gjort.

- Her var det Boreal selv som tipset politiet og derfor gjorde jobben sin. Samtidig forventer jeg at selskapet gjør en gjennomgang av sine rutiner og at dette ikke skjer igjen.

Prestbakmo har ikke selv vært i direkte kontakt med Boreal etter det som kom fram tirsdag. Det er Troms fylkestrafikk som på vegne av fylkeskommunen har ansvaret for kollektivtrafikktjenester på buss, ferge og hurtigbåt i Troms.

- Det er Troms fylkestrafikk som har dialogen med Boreal og som dermed må forsikre seg om at dette ikke skjer igjen, fastslår Prestbakmo.

Les også: - Skipper og styrmann blant de mistenkte