På det nevnte tidspunkt hadde politiet trafikk-kontroll der Mercurveien, Rødbergveien og Russevikveien krysser hverandre.

På grunn av anleggsarbeid var krysset stengt for gjennomkjøring for alle, bortsett fra rutebusser. Men personbilene rant på, og politiet delte raskt ut et tosifret antall bøter.

Betaler ikke

Ikke alle bilistene aksepterte et forenklet forelegg. En av dem var Petter Dragøy, som fikk 5.500 kroner i bot. Han mener skiltingen var feil, og at politiet opptrådte truende og arrogant.

Men påtalemakten ved politiadvokat Mona Madsen står på sitt. 9. mai må Dragøy sammen en annen bilist møte i Trondenes tingrett. Aktor skal forsøke å overbevise rettens leder, dommerfullmektig Markus Arentsen om at bøtene var helt på sin plass, etter brudd på Veitrafikklovens paragraf 5.

Dragøy og den andre bilisten blir representert ved advokat Geir Olav Pedersen fra Advokathuset Finn.

Vidtfavnende

I veitrafikklovens paragraf 5 står det blant annet: «Enhver skal være oppmerksom på offentlig trafikkskilt, signal og oppmerking og skal rette seg etter de forbud og påbud som gis på denne måte. Myndighet til å treffe vedtak om oppsetting og oppmerking kan delegeres til kommuner».

«Vedkommende myndighet har på privat og offentlig eiendom rett til å sette opp offentlig trafikkskilt, signal, utstyr for kontroll av trafikk og feste for slike innretninger og til å foreta oppmerking».

«Offentlig trafikkskilt, signal eller oppmerking må ikke brukes på eller ved vei uten tillatelse av vedkommende myndighet. Det samme gjelder skilt, signal eller oppmerking som kan forveksles med offentlige».

«Det er forbudt å endre, fjerne eller skade offentlig trafikkskilt, signal, utstyr til kontroll av trafikk, oppmerking eller innretning for veisperring».

Det er satt av en dag til rettssaken.

BETAL!: Aktor i saken er politiadvokat Mona Madsen. Arkivfoto
FAKSIMILE: Harstad Tidende fredag 23. februar 2018