(VG / Harstad Tidende): På øya i Malaysia skal 20 personer kjempe om å overleve så lenge som mulig på lite mat, lite komfort og kun med hverandre som selskap.

Årets sesong ble spilt inn tidligere i vår, og har premiere på Viaplay og TV 3 5. september.

Rune Olsen sitter igjen med et hav av inntrykk etter å ha vært med på det populære TV-programmet.

– Det var egentlig magisk. Jeg har ikke fulgt med alle episoder fra tidligere sesonger, men jeg har fått vite av datteren min, Maiken Sæther Olsen som vant i 2015, om hvor tøft det kom til å bli, sier Olsen til Harstad Tidende.

VANT I 2015: Maiken Sæther Olsen sammen med mamma og pappa og tvillingene Wanja og Vita fra «Robinson». Foto: Åse Hjelvik

Gått ned elleve kilo

Da Olsen var på øya, trodde han at det bare skulle være fint vær og solskinn hele tiden.

– På TV får man aldri se hvor dårlig vær det er fordi det filmes aldri om natta. Da er det drittvær, og man sitter gjennomvåt og venter på at det skal bli dag. Det ble mye tøffere enn jeg trodde, også når man går flere uker uten mat, sier han.

Olsen raste ned i vekt under oppholdet i og med at forholdene ligger til rette for hurtig vektnedgang. I løpet av den tiden han var på øya, gikk han ned 11,3 kilo.

KJEMPER FOR OVERLEVELSE: Deltagerne skal i kjent «Robinson»-stil overleve så lenge som mulig på lite mat, lite komfort og kun med hverandre som selskap. Til høyre for programleder Silje Thorp kan man se Rune Olsen juble med hendene over hodet. Foto: VIAPLAY

Tok med bilde av barna og barnebarna

Olsen, som tidligere har vært hovedtrener for Harstad Idrettslag, var usikker på hvordan det kom til å bli å leve tett sammen med andre mennesker.

– Jeg har blitt godt kjent med deltakerne, faktisk kjenner jeg flere av de bedre enn venner man har hatt gjennom hele livet. Det var mange interessante folk, sier han.

Tidlig i oppholdet er det viktig å finne noen man kan stole på for å være med videre, noe som ikke alltid viste seg å være enkelt for harstadværingen.

– Å finne noen man kan stole på er faen meg ikke enkelt. Det er ikke bare å lese folk, spesielt ikke når man har fått lite søvn, sier han.

Deltakerne kunne ha med seg én ting hjemmefra. Olsen valgte ett bilde av hans barn og barnebarn.

– Jeg er ekstremt knyttet til mine barn og barnebarn. Når jeg var sliten og manglet motivasjon, tok jeg fram bildet og så på dem. Noen hadde med yogamatte og luftmadrass. Det er barna og barnebarna som betyr mest for meg, sier Olsen.

– Gled dere

Som i fjor er skuespiller Silje Torp programleder for Robinsonekspedisjonen.

– Jeg gleder meg til å presentere en ny runde med «Robinson», og har denne gangen fått med meg en gjeng som ikke går av veien for å spille høyt; tidlig! Jeg kan bare si til alle seere: Gled dere! sier hun i en pressemelding.

Deltagerne i årets «Robinson» er:

Norma Bris Bois, Andreas Carlsen, Liselotte Petersen, Camilla Smith, Elisabeth Berland, Ferdinand Joppe Udness, Karim Sabeur, Knut Even Nomerstad, Heidi Dorris Aas, Are Kvaal, Maria Voss, Philip Raabe, Robby Nordfjeldmark, Susann Moen, Karoline Victorsson, Rune André Olsen (Harstad), Maren Haugli, June Folkestad, Nils Ragnar Flindt Haugstad, Daniel Gimnes.

Nytt for denne sesongen er at de utstemte deltagerne ikke sendes hjem, men drar til den lille øya Kembali. Her skal de konkurrere mot andre utstemte og holde seg så lenge at de får mulighet til å kjempe seg inn igjen i ekspedisjonen.