I første episode var Harstad-jenta nær ved å ryke ut av TV2-programmet Robinsonekspedisjonen. I stedet ble hun den yngste deltakeren som har vunnet Robinson noen sinne, både nasjonalt og internasjonalt.

Les også: La på seg 10 kilo før konkurransen

- Det gikk ikke ordentlig opp for meg før alle stemmene var talt opp, og Christer Falck ropte opp meg som vinner, sier Olsen.

 - Jeg kjente en enorm mestringsfølelse. Vi hadde vært på øya i 39 dager, og det å være den siste som står igjen etter å ha slått ut 17 råsterke deltakere er helt vanvittig.

Maiken meldte seg på programmet for å gi seg selv en utfordring. Sammen med 17 andre deltakere ble hun plassert på en øde øy i Filippinene, og klarte å holde seg inne i konkurransen til siste slutt. Harstadværingen ble godt likt, og pekte seg ut som et positivt tilskudd i gruppa. 21-åringen viste også at hun var sterk i konkurranser, da hun kapret billett til finalen.

Innspillingen av programmet foregikk i fjor, og det er nærmere ett år siden Olsen ble kåret som vinner. Siden da har hun holdt seieren for seg selv. Under finale-episoden hadde hun samlet familien framfor TVen. Også Robinson-deltakerne Vita og Wanda er i Harstad for å feire sammen med Maiken.

Maiken tror selvdisiplin hadde mye å si for at hun tok seg til topps i konkurransen.

- Jeg la ikke opp et taktisk spill, men tenkte heller mye på trivsel. Samtidig satset jeg på å prestere i kamper. Jeg klarte å være en venn på øya, og klarte å stole på folk selv om det var et spill, forklarer Robinson-vinneren.

Maiken Sæther Olsen er deltakeren som var flinkest til å nøytralisere kimer til irritasjon under oppholdet på Robinson-øya. Det mener Robinson-programleder Christer Falck.

- Noen deltakere ble forbannet da de fikk lite mat. Maiken klarte å beholde roen, og viste selvdisiplin og kontroll. Det scoret hun nok høyest på. Hun stikker seg fram som en jente med godt humør og rettferdighetssans, sier Falck, og legger til:

- Hun er en perfekt spiller og menneske. Maiken imponerte ikke bare meg, men også alle andre i crewet. Mens de andre deltakerne spekulerte, traff hun spikeren på hodet hele tiden.

Les mer fra Christer Falck her: - Hun er en ekstremt verdig vinner

Her får Maiken vite at hun er vinneren av årets Robinson. Foto: TV2
Etter nesten 40 dager i Robinson er Maiken Olsen endelig vinneren. Foto: TV2