Denne morgenen ble ikke helt som forventet for lærer Ketil Stavdal. Han tok det med ro siden han hadde fri, men hørte plutselig at det var noe romstering utenfor. Han bor like ved Rema 1000 og returpunktet der det ble funnet en stridsvognmine fredag morgen.

- Der sto politiet og jeg ble bedt om å evakuere. Egentlig hadde jeg tenkt å sove lenge, sier Stavdal.

Naboer tok ansvar

Ute så han at naboer hadde tatt på seg gule vester og dirigerte trafikken i kryssene ved siden av.

- Jeg så at politiet sperret av området med bånd, og skjønte at dette var alvor. Aller først skjønte jeg ingen ting, sier læreren.

Etter hvert kom han seg ut, med hunden Rondo. De dro sammen til en kompis. Etter hvert så han på HT.no at faren var over og at stridsvognminen var fraktet til militærleiren på Trondenes.

- Jeg synes politiet skulle ha sagt fra til beboerne de evakuerte. Det er ikke alle som følger med på Twitter, sier Stavdal

Forstår ikke tankegangen

Minen er bare én av mange utfordringer for naboene av returpunktet på Seljestad ved Rema 1000.

- Folk kaster glass til alle tider på døgnet. Det lager en helsikes lyd. Ellers ser vi at folk etterlater seg alt mulig som egentlig skal til Hålogaland ressursselskap. Det er forferdelig det folk levner på returpunktet.

Etter at det ble klart at det virkelig var farlig sprengstoff på returpunktet, blir Stavdal betenkt.

- Man lurer på hvilke idioter som gjøre noe sånn. Det kan være noen som overhode ikke har peiling og har funnet dette i naturen - vi får håpe på det. Men uansett skal du ikke legge igjen noe slikt på et returpunkt.

Ketil Stavdal og hunden Rondo. Foto: Privat