Den engasjerte og politisk aktive harstadkvinnen har mye på hjertet og ønsker å bidra til debatt.

– Selv om jeg har mitt politiske ståsted i Arbeiderpartiet, skal ikke dette være en spalte som skal profilere Arbeiderpartiet sin politikk. Jeg skal ta opp temaer som jeg som ung kvinne er interessert i. Ingenting hadde vært morsommere enn om noen av mine innlegg skaper debatt, sier hun.

Thode vil bidra til at folk kan reflektere over det hun skriver og danne seg en egen mening som kan gjøre at de deltar i diskusjonen.

– Det som vil være morsomt er hvis noen hiver seg med i samfunnsdebatten om de temaene jeg tar opp. Folk må gjerne skrive inn til avisen og kommentere på mine innlegg, sier hun.

Det første temaet hun har valgt å løfte fram er problematikken kanselleringskultur (les kommentaren her).

– Da jeg så undersøkelsen Ung 22 som viser at 52 prosent av ungdom sier de ikke kan si det de mener fordi de opplever at samfunnet er blitt for politisk korrekt, ble jeg sjokkert. Jeg mener det betyr at ytringsfriheten trues når ungdom ikke tør si sine egne meninger. Det bekymrer en som er politisk aktiv og som mener det skal være stor takhøyde i samfunnet, sier hun.

Hanne Thode står fylkes- og kommunelista til høsten valg for Arbeiderpartiet. Hun går siste året på Heggen videregående skole.