Daglig leder June Reyes og styremedlem Ronald Walquist sier dette er en så viktig sak for lokalsamfunnet at alle bør være med på denne dugnaden.

– Roboten er utrolig viktig for sykehuset, fagmiljøet og ikke minst for pasientene, sier de.

Raskere behandling

Reyes er selv intensivsykepleier og vet veldig godt hvor viktig moderne verktøy er for å gi pasientene den beste behandlingen.

– Med roboten får pasientene raskere behandling, liggetiden for pasienten er mye kortere, noe som gjør at de kommer seg raskere tilbake til jobb, sier hun.

Travmiljøet i regionen utgjør nærmere 500 personer, og det å arrangere travløp er ikke risikofritt.

– Derfor er det veldig betryggende for oss å vite at få minutter unna finnes et topp moderne sykehus, hvis vi skulle trenge det, sier de.

Travbanen er klar til V75 senere i måneden. Foto: Odd Leif Andreassen

Sterk posisjon

Begge er imponert over den store giverviljen, noe de mener viser hvor enormt stor betydning sykehuset har for folk.

– Givergleden forteller om sykehusets sterke posisjon. Vi er sikker på at hvis noen prøver å rokke ved tilbudet, kommer de til å møte kraftig motstand fra hele regionen. Det at legene har engasjert seg så sterkt i denne saken, viser hvor viktig de mener det er at de har det beste verktøyet til deres pasienter, sier Reyes og Walquist.

De trekker også fram Totonor sin rolle i lokalsamfunnet, og forteller at det på kort tid er brukt 8,5 millioner kroner på anlegget.

– Vi har skiftet lys rundt hele banen og det er bygd 1.000 meter med nytt gjerde. Nå er vi klar til et av årets desidert største arrangement, nemlig V75 i slutten av juli, sier de.

Bidrag kan gis på konto: 4730.21.28045 i Sparebank 68 grader Nord.