Kommunestyrerepresentant Kristian Eilertsen (Frp) ble fornøyd da det ble kjent at Harstad mottak legges ned. Det fikk harstadblogger Sophie Elise Isachsen med seg.

- En lokal politiker i Harstad uttalte da asylmottaket ble lagt ned, at lokalbefolkningen i Harstad "trenger en pause nå". Ja, helt rett. Vi trenger en pause fra at mennesker som trenger hjelp skal få bo i et lite hus, nærmest isolert på toppen av en bakke.

I sin blogg refser Isachsen politikeren med grusomhetene i Aleppo som bakteppe. Det fullstendige sitatet hun sikter til var på HT.no 28. desember:

– Harstad har tatt et stort ansvar lenge, både med tanke på hvor mange asylmottak vi har hatt og hvor mange vi har bosatt. Jeg tror samfunnet har godt av en pause nå, slik at vi kan ha fokus på integrering.

Les hele saken her: - En nødvendig nedleggelse

Isachsen kommenterer videre utspillet fra Eilertsen slik:

- Vi vil ikke møte dem på butikken, se dem i gatene eller vite at man faktisk hjelper noen som våre dyrebare skattepenger kan gå til. Huff, det er jo så sykt slitsomt, for vi må jo tross alt ha ny rundkjøring - drit i om mennesker dør, så lenge veiene våre er gode å kjøre på.

Stakkars oss

Sophie Elises innlegg, som i går ble lest av mer enn 40.000 mennesker, har sarkastisk brodd. Ikke minst når hun kommenterer at Norge har sagt seg villig til å bosette 8.000 syriske flyktninger.

- Resten bryr vi oss ikke om, for våre liv er så mye mer verdt. Og herregud så slitsomt med alle disse kultuforskjellene. Nei huff om vi må anstrenge oss litt! Stakkars oss! Men om Amerikanere ønsker å flykte til Norge fordi Trump har blitt president? Det er helt OK! Å være politisk flyktning er jo helt fair, så lenge du er fra vesten.

Lever fint med kritikken

Eilertsen, som gikk på skole sammen med Isachsen, sier at han fint klarer å leve med kritikken fra den gamle klassekameraten.

- Jeg står helt inne for at Harstad i lang tid har bosatt uansvarlig mange og har hatt for mange i asylmottak. Det er nå tid for en pause med fokus på integrering.

På spørsmål om hvordan integreringen skal foregå svarer Eilertsen slik:

- Den norske stat gjør mye for å legge til rette for dette, men hovedansvaret ligger hos den enkelte innvandrer. Der ser vi at mange ikke gjør nok.

Frp-politikeren sier at de som kommer til Norge må akseptere vår kultur, tradisjoner, levesett og lover.

- Det handler om hvordan vi gjør ting i Norge, om våre verdier, sier han.

Kranglet på skolen

Eilertsen gikk i paralellklasse med Isachsen på ungdomsskolen og var i samme klasse på videregående skole i Harstad.

- Vi hadde blant annet politikk og menneskerettigheter sammen og var politisk uenige hele veien. Jeg har bare positive erfaringer fra den tiden og så synes jeg det er fint at Norges mest populære blogger følger med på lokalpolitikken i Harstad, sier Eilertsen.

Mens bildene fra Aleppo gjør inntrykk også på Frp-politikeren, sier Eilertsen at Norge har begrenset kapasitet til å ta imot flere flyktninger.

- Vi kan ikke ha åpne grenser og har heller ikke økonomi til det. Vi må tenke på våre egne innbyggere og sikkerhetsnettet vi har i dag kan ikke settes på spill.

Angående det som skjer i Aleppo må Norge appellere til det internasjonale samfunnet om stans i krigshandlingene. Det er ikke noe vi kan gjøre alene, sier Kristian Eilertsen som er kommunestyrerepresentant i Harstad.

Les hele innlegget fra Sophie Elise Isachsen her