Håkon Ødegaard i Norsk Folkehjelp sier de aldri skulle ha betalt blogger Sophie Elise Isachsen for å være med i en kampanje, og at de følte seg presset av et reklamebyrå. Det skriver VG.

Uttalelsene fra kommunkasjonssjef i Norsk Folkehjelp kom under et intervju med NRK Kulturnytt fredag morgen.

- Vi skulle ikke gjort det

Det var i oktober 2015 at Norsk Folkehjelp betalte toppbloggeren for å skrive et provoserende innlegg om førstehjelp for å oppnå engasjementet rundt viktigheten av det. Isachsen skrev blant annet følgende:

«Jeg tror han hadde puls, ikke vet jeg - for hva skal man egentlig gjøre, annet enn å stå å se på? Jeg mener, jeg som person kan jo ikke gjøre noe så da må man bare vente til ambulansen kommer.»

Blogginnlegget fikk stor oppmerksomhet, og førte til at jenta fra Harstad fikk massiv hets og en rekke trusler.

Flere kritiserte også den humanitære organisasjonen for å sløse med midler ved å benytte seg av slike kampanjer, og mente det svekket deres rykte som en seriøs aktør.

- Åpenbart angrer jeg på det. Vi skulle ikke gjort det i utgangspunktet. Det var et reklamebyrå som hadde laget et kjempestort opplegg, og vi følte oss litt presset til å gjennomføre det. Det angrer jeg på, sier Håkon Ødegaard fredag.

Fraskriver oss ikke ansvar

Til VG sier imidlertid Ødegaard at ting ville vært annerledes dersom blogginnlegget til Sophie Elise hadde vært godt nok merket.

- Vi angrer på at det ikke var tydelig merket at det var betalt, sier han.

Ødegaard presiserer at uttalelsene ikke var ment som noe angrep på Sophie Elise.

- Vi fraskriver oss ikke noe ansvar, og står for det vi har gjort. Sophie Elsie har vi ingen anklager mot, på noen som helst måte, og vi skulle vært tydeligere på at det skulle vært merket, sier han til VG.