– Det er veldig flott at sjåføren vår var så snartenkt at han kjørte bilen ut av veien, sier avdelingssjef i Caverion, Bent Myhre.

To av hans ansatte var på vei til Evenes på E10 da de møtte en trailer i 90-sonen ved Kvitberget.

– Sjåføren ser at traileren har sleng på vogna si, og den kommer imot dem i 90-sonen. Han bremser så mye han kan for å unngå sammenstøt og kjører ut av veien, forteller Myhre.

– Traileren fortsetter bare.

Harstad Tidende har vært i kontakt med de to i bilen som måtte kjøre ut i grøfta. De bekrefter historien, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Oppskaket

De ansatte fikk ingen fysiske skader.

– Det går bra med dem. Begge to har vært hos lege, og de er uten fysiske skader, men de er selvfølgelig oppskaket etter episoden, sier Myhre.

Bilen fikk litt skader i fronten.

– De kjørte utfor i kanskje 70 kilometer i timen, og traileren passerte kort tid etter. Hvis han ikke hadde kjørt ut, hadde det blitt en direkte kollisjon. En snartenkt sjåfør berget situasjonen, sier Myhre.

Harstad Tidende har også vært i kontakt med en sjåfør av et annet kjøretøy, som også var like ved å kollidere med samme trailer. Vedkommende opplyser at speilet på kjøretøyet ble ødelagt av traileren.

Politiet opprettet sak

Politiet ble varslet om hendelsen, og Robin Lindberg ved politiets operasjonssentral i Troms forteller at de følger opp saken.

– Det blir opprettet sak, og det blir tatt vitneavhør. Vi vet hvilke førere som er involvert, sier Lindberg.

– Trailersjåføren også?

– Så vidt jeg skjønner, ja, sier Lindberg.

– Fryktelig med nok et eksempel

Avdelingssjef Myhre er glad for at ingen kom til skade i hendelsen.

– Samtidig er det fryktelig med nok et eksempel med trailer som får sleng på hengeren. I tillegg synes jeg det er helt utrolig at vedkommende ikke stoppet etter hendelsen, sier han.