Det sier president i Amcar Harstad, Hugo Pettersen, som selv er innehaver av en sort Cadillac fra 1966. Vi traff han nylig på Seljestad sammen med kinosjef Helene Hokland.

– Vi kommer til å stille med noe biler i forbindelse med visningen av filmen i Harstad kino kommende torsdag.

– Vi viser konsertfilm med Elvis fra 1968. I 1968 holdt Elvis sin siste konsert på hele syv år. Manageren hans mente at det ville være best å fokusere på en karriere innenfor film, og i denne prosessen ble den såkalte Presley Formula til – filmen promoterer albumet Elvis lagde, og albumet promoterer filmen, sier Helene Hokland, som torsdag 23. august har fått filmen til Harstad.

Lansert

– Den ble lansert over hele verden denne uke. Men på grunn av at denne uken er fokus på Bakgården i området ved kinoen, så lar vi denne filmen drøye noen dager ekstra for vår visning, sier Hokland.

Hun vet at det er mange Elvis-fans i byen og tror det er mange som har interesse av å se filmen.

– Ivan Micheef er en av dem som er glad i Elvis. Han stiller selv opp i forkant med sin Elvis-samling. Micheeff vil spinne Elvis-plater i foajeen i forkant av filmvisninger her i Harstad, sier Hokland, som ønsker å skape en ramme rundt filmen. Derfor har hun henvendt seg til Amcar Harstad og Swingklubben.

Filmen

Elvis mistet kontakten med musikken av å kun lage musikk til film, og kvaliteten på sangene han leverte anses som lavere enn når han var på sitt beste.

I 1967 tok Parker, manageren til Elvis, kontakt med sjefen for NBC og foreslo en avtale som inkluderte en spillefilm, soundtrack og TV-spesial. Presley var i utgangspunktet negativ, men når de rette menneskene kom om bord og begynte å jobbe på prosjektet falt bitene på plass.

– TV-spesialen markerte en ny epoke i Presleys karriere som inkluderte et residency i Las Vegas over fem år som inkluderte over 800 konserter, i tillegg til vanlige turneer imellom slagene. Turnering satt et preg på privatlivet til Elvis, og han skilte seg fra sin kone, Priscilla i 1973. Etter skilsmissen gikk ting fort nedover og en kombinasjon mellom legemidler og vanvittig travel turnéplan med opptil 168 konserter i året krevde sitt fra den ikoniske sangeren, forteller Hokland.

– Filmen består av 90 minutter konsertopptak og 20 minutter intervju og gjennomgang av scenen hos NBC som lagde spesialen, samt intervju med Priscilla Presley og Steve Binder som produserte spesialen, sier Helen Hokland, kinosjef ved Harstad kino.

Vil bidra

– Jeg synes det er flott av våre medlemmer kan vise fram noen av våre biler i forbindelse med filmen, sier Hugo Pettersen, president i Amcar Harstad.

Han forteller at klubben i dag har rundt 40 medlemmer og har sine klubblokaler i det gamle samvirkelaget i Kilbotn. Hans svarte Cadillac 1966 ble fore tre år siden kjøpt av en selger i Vadsø.

– Jeg har oppdatert den noe ved hjelp fra mine brødre. Jeg har siden tidlig i 20-årene vært hektet på Amcar-biler og er ikke sikker på hvor mange jeg har eid. Jeg har også til gode å besøke USA, sier Hugo Pettersen.

Her ser vi en Plymouth Cuda med musikkanlegg i bagasjerommet med Elvis Presley i spilleren. Kåret til Norges flotteste bil i 2011. Her fra et tidligere Mopar-treff i Harstad. Foto: Odd Leif Andreassen