Etter mer enn ni års drift måtte Lykke & Lukas stenge dørene i Storgata i Harstad 5. juli.

Nå jobber Line Ravn Munkvold med å tømme butikken som hun startet sammen med Benedikte Nilsen i 2009 .

– Vi vil ut fortest mulig slik at andre kan komme inn. Dette er fantastiske lokaler for en butikk. Her er det store flater, store vinduer og god beliggenhet, sier hun.

Munkvold og de ansatte holdt opphørssalg i to uker. Den første dagen var det kø utenfor.

– Søndag ettermiddag fortalte jeg at vi om at vi skulle stenge og at det ble opphørssalg. Dagen etter var det 20–30 mennesker i kø før vi åpnet. Det var helt sykt. Nesten alt ble solgt, inkludert inventaret. Vi hadde tenkt å stenge klokken 1630, men klokken 19 var det fremdeles folk i lokalet, sier Munkvold.

Kom med tårer i øynene

Selv om det til tider var over hundre mennesker i lokalet, fikk hun ikke lyst til å ombestemme seg.

– Nei. En liten gutt på fem år kom bort til meg med tårer i øynene. Han sa: «Det er faktisk lov å ombestemme seg», men nå er det slutt. Nå gjenstår det å sette litt på lager, vaske og rydde.

Mange har spurt henne hva hun skal gjøre nå.

– Jeg sier at jeg ikke har bestemt meg ennå, men jeg har fått to jobbtilbud – begge i Oslo. Nå skal jeg pendle dit fra 1. august og se hvordan det går. Så skal vi i familien diskutere hva vi skal gjøre. Foreløpig har det ikke dukket opp noe i Harstad, men jeg utelukker ikke å bli her. Kanskje kommer det noen tilbud. Jeg har ikke tenkt å starte opp noe selv med det første, sier hun.

– Var helt jævlig

Munkvold sier at hun har elsket hver dag hun jobbet i Lykke & Lukas.

– Bortsett fra den siste tiden. Det var helt jævlig, spesielt ukene med opphørssalg. Det var verre enn jeg hadde trodd. Men bortsett fra det har det vært fantastisk å drive her.

På en måte er det kjempetrist å forlate bedriften hun bygget opp, sier hun.

– Men så vet jeg at jeg har gjort alt i min makt for å få det til å gå rundt. Tallenes tale var dessverre at det ikke lot seg gjøre.

Munkvold sier at hun ikke har gitt opp trua på Harstad sentrum.

– Håper folk tar hintet

Lykke & Lukas var et eksempel på en butikk som du ikke finner noe annet sted i regionen.

– Harstad er fremdeles byen for nisjebutikker, men folk må hjelpe til med å bevare dem. Jeg håper folk tar hintet, når det nå ser hva som kan skje.

Munkvold har fremdeles trua på Harstad og sentrum.

– Det vil skje ting til høsten, og det er mange som har spennende planer. Det gleder jeg meg til å følge med på, men folk må slutte å snakke om at sentrum er dødt. Her skjer det masse, sier hun.

Hva som skjer videre med lokalet vet hun ikke.

– Jeg vet at flere har spurt om lokalene, men noe konkret vet jeg ikke, sier hun.

Og hva hun skal gjøre i Oslo?

– Det blir innenfor samme bransje som før, men ikke butikk. Jeg kan ikke si mer enn det.

ILDSJEL: Line Ravn Munkvold fikk Seire ved å dele-prisen fra Harstad profileringspool tidligere i år. Foto: Kjell Rune Henriksen