Det sier daglig leder, Jens Chr. Helgesen. Det var i starten av i 2016 de fikk pusse opp og leie de gamle lokale der Pibo Optikk hadde være leietakere bak Generalhagen. Lokalet pusset de videre opp for å utvide med kontor og lager.

– Lokalet vi har leid har blitt for lite og behovet for noe større meldte seg raskt. Vi har i lang tid vært på utkikk etter større lokaler. Vi har på de to siste årene vokst fra tre til åtte medarbeidere, sier Helgesen, som driver med lås, nøkler og sikkerhet.

Kjøpte bygg

– Da det gamle bygget til Låsservice i Mercurveien 6 kom for salg tidlig i år var valget enkelt. Bygget kjøpte vi i februar fra tidligere eier av Låsservice Ståle Raa. Etter leieforhold med dagens leietaker går ut flytter vår bedrift inn her fra 1. januar 2019.

I dag er det låsselskapet Certego som er leietaker her.

– Bygget er godt egnet til våre aktiviteter. Får å få kjøpt bygget måtte det dannes et eget eiendomsselskap for å overta bygget i Mercurveien.

– Vi mottok i 2017 en Gasellepris for vekst over de tre siste årene. Det forteller noe om hvorfor vi nå er i flyttemodus. Oppdragsmengden krever større plass.

I 2017 hadde Harstad-bedriften en omsetning på nesten 10 millioner kroner. Nå i sommer er de i gang med å fullføre leveransen av lås og beslag ved Nye Harstad skole.

Landsdelen

De ansatte i Securinord er ikke bare i Harstad i jobbsammenheng.

– Vi skal nå i høst i gang med å levere og montere lås og beslag på en ny skole i Bodø kommune. Det er et oppdrag til over to millioner kroner som vil pågå i flere måneder. Da blir prosjektleder Tobias Bengs med montører boende mer eller mindre i Bodø i perioden vi har oppdrag der, sier Helgesen.

– Det er viktig å ha oppdrag i hele landsdelen for å holde vekst i selskapet. Vi ønsker jo helst å ha mest oppdrag lokalt her i Harstad, men vi er flere som leverer lås og beslag så vi må noen ganger ut av byen for å hente oppdrag. Det blir også mer og mer vanlig utenbys firmaer kommer hit for leveranser.

I tillegg til montering av lås og beslag har vi også eget verksted for systembygging, nøkkelfiling, reparasjon og service. Vi er tre bedrifter her i byen som driver med lås og beslag, sier Helgesen.