Aronsen tar over etter Tonje Isabell Isaksen, som har stillingen i to år og som har vært en synlig representant for studentene ved UiT Harstad.

Han sitter i dag i kommunestyret i Harstad for Venstre, men ser ingen problemer å kombinere sine politiske verv med jobben som leder av et partipolitisk uavhengig Campusting.

–Studentleder for alle studenter

– Tvert imot. Jeg mener det er en styrke i en jobb som dette å ha den politiske ballasten jeg besitter. Min oppgave blir å få fram studentenes ønsker. Jeg skal ta kampen for dem, stå på barrikadene og kjempe deres saker.

– Gjennom politikken har jeg lært meg å kunne samarbeide med alle, selv om vi ikke bestandig har samme meninger. Det handler til syvende og sist om å få til ting.

– Jeg verken kan eller vil la meg farge av mitt politiske ståsted, og har gjort det klart for Campustinget at jeg akter å være en studentleder for alle studenter, sier Aronsen.

– Har planene klar

For å bli valgt til leder av Campustinget må man først bli valgt inn i Campustinget, som har åtte medlemmer. Alle studenter ved UiT har stemmerett.

23 prosent av studentene deltok ved valget, der de åtte med flest stemmer ble valgt. Blant disse åtte ble Even Aronsen valgt til leder, som er en lønnet fulltidsstilling.

Han har planene klar for hvilke oppgaver har skal gå løs på fra høsten av.

– Bedre praksisordninger

– Jeg ønsker meg et Campus som bare vokser og vokser. UiT Harstad har et stort potensial for ytterligere vekst, ikke minst med tanke på de spennende utbyggingsplanene som foreligger.

– Men for å vokse er vi samtidig nødt til å presse på for det som kanskje er det aller viktigste, å dekke det skrikende behovet for flere studentboliger.

– Jeg kjenner til de ulike prosjekter som er skissert, men dette er ikke i nærheten av den dekningsgraden vi ønsker.

– Jeg kommer også til å jobbe for å få etablert flere praksisplasser. Dagens praksisordninger oppfattes som problematisk av studentene, da mange blant annet opplever doble boutgifter i forbindelse med praksisplasseringer.

– På generelt grunnlag må vi få til fellesløsninger som fungerer for alle studentene.

– Her mener vi Harstad kommune kan være behjelpelig med å ta imot flere studenter i praksis enn tilfellet er i dag, sier Aronsen som også vil kjempe for å få flere studieretninger lagt til UiT Harstad.

Gode forutsetninger for vekst

Et viktig grunnlag for ytterligere vekst er naturligvis også flere studieretninger. Her har UiT Harstad et kjempepotensial blant annet gjennom enda sterkere satsing innen helsefag. Her bør det være mulig å få på plass masterutdanninger.

Også innen reiseliv har vi gode forutsetninger for økt vekst. Vi er naboer til Lofoten, og landsdelen for øvrig har utrolig mye å tilby.

Men for å få til vekst trenger vi mer plass. Og det skal vi i Campustinget bidra til å få realisert gjennom de utbyggingsplanene som foreligger, sier Even Aronsen.

takker av: Tonje Isabell Isaksen overlater roret som leder av Campustinget til Even Aronsen. Foto: Andreas Isachsen