Iversen har vært en av de mest profilerte politikerne i Harstad gjennom de siste 15 årene. Personlige årsaker er begrunnelsen for søknaden om permisjon.

Flere toppverv

41-åringen har hatt en rekke fremtredende verv for Fremskrittspartiet. Hun har vært varaordfører i Harstad, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet og har sittet i flere politiske utvalg både i kommunen og i fylket. Senest i januar i år ble hun valgt som leder i Troms Frp.

– Hanne har valgt å ta en pause fra politikken, men vi håper selvfølgelig at hun kommer tilbake, sier gruppeleder Eivind Stene i Fremskrittspartiet.

Les også: Hanne CS Iversen: - Jeg ble politiker etter at bestemor tørstet ihjel på et av byens sykehjem

Hanne CS Iversen har ikke deltatt på politiske møter i Harstad-politikken siden formannskapsmøtet 12. februar. Hun reiste til utlandet for et par måneder siden. Mannen og de yngste barna er nylig flyttet etter.

– Det er et tap for lokalpolitikken at Hanne ikke lenger er med. Slik jeg oppfattet det var hun godt likt i alle politiske leire. Hun har vært med i politikken så lenge at hun har et godt forhold til de fleste, sier gruppeleder Eivind Stene.

Gruppeleder: Eivind Stene overtok som gruppeleder i Frps etter Hanne CS Iversen.

Hanne CS Iversen har selv ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Sterkt engasjert

I Harstad er det sterke kvinner som har dominert politikken de siste årene. Ordfører Marianne Bremnes og gruppeleder Kari-Anne Opsal (Ap) beklager at Harstad mister en så dyktig politiker.

– Vi er svært uenige politisk, men Hanne har alltid vært en politiker å stole på. Vi har samarbeidet om mange saker, spesielt ombudssaker og nivået på tjenestetilbudet, sier Kari-Anne Opsal.

Ordfører Bremnes håper Iversen kommer tilbake til lokalpolitikken i Harstad. Inntil i går formiddag hadde Frp-politikeren ikke søkt permisjon.

Portrettet: Jeg var på mitt første fylkesårsmøte som fem år gammel

– Når Hanne nå har flyttet, mister vi en dyktig og profilert politiker. Hun har alltid vært veldig redelig, sier Bremnes.

Hanne CS Iversen har engasjert seg sterkt i eldreomsorgen og har flere ganger tatt opp enkeltskjebner, noe hun også har fått mye pepper for.

– Det er min jobb som politiker å ta opp urettferdigheter som enkeltpersoner utsettes for, har Iversen flere ganger uttalt til Harstad Tidende.