Hanne CS Iversen (Frp) fra Harstad ble 16. desember utnevnt til statssekretær for statsråd Sylvi Listhaug (Frp). Listhaug ble ny innvandrings- og integreringsminister, etter å ha vært landbruksminister.

Iversen, som tidligere var gruppeleder for Frp i Harstad, har brukt tiden etter utnevnelsen på å bli kjent med arbeidskolleger. Først etter jul har hun tatt fatt på den virkelige jobben, og har allerede hatt to fulle arbeidsdager som statssekretær.

- Tempoet kommer til å være svært høyt. Noe helt annet enn det jeg er vant til, sier Iversen.

- Annerledes

Torsdag hadde Iversen sin første dag i sin nye leilighet i Oslo. Der skal hun bo hver uke fra mandag til fredag.

- Det blir annerledes. Vi holder nå på å organisere familierutiner for ringing og Skype-samtaler, sier firebarnsmoren, og legger til at familien vet hva de gikk til den endelige avgjørelsen ble tatt.

- Avgjørelsen om å ta jobben ble nøye diskutert før jeg takket ja.

Statssekretæren legger ikke skjul på at det er annerledes og uvant å våkne opp alene i hovedstaden.

- Det er noe ved det å stå opp om morgenen sammen med familien. Høre sovelydene i huset. Nå får jeg også se nyhetene om morgenen i stedet for barne-TV, sier Iversen.

- Mye nytt

Iversen er redd for at eventuelle friske uttalelser i debatter om flyktninger kan ramme barna hennes. Da utnevnelsen ble klart like før jul, uttalte Iversen følgende til ht.no:

- Dette er et saksfelt med mye krutt i seg. Jeg er veldig opptatt av å verne familien.

Selv om hun savner familien, føler hun seg priviligert som har sikret seg jobben som statssekretær.

- Det er ikke mange som får et slikt jobbtilbud. Når jeg har familie som stiller opp og synes at jeg skal gjøre dette føler jeg meg heldig, sier hun, og legger til:

- Det er mye nytt, men arbeidet er veldig spennende. Jeg ser frem til å jobbe mer opp mot kommunene, og vi har startet på arbeidet med integreringsmeldingen som skal legges frem i mai. Med det håper vi å kunne legge tilrette for kommunene så godt som mulig, og skape en god integrering - i stedet for at det blir en belastning for kommunene.