Til sommeren kan det være tre avdelinger av Jordbærpikene i Harstad. Oppussing og klargjøring av et område i den gamle delen av Sjøkanten senter er allerede i gang, sier sentersjef Kjersti Krüger. Denne avdelingen kommer i tillegg til den nye kafeen i Amfi Kanebogen og kjedens første satsing som fremdeles holder til i Bysenteret.

Guri Auran, kjedeleder for Jordbærpikene bekrefter at de snart er på plass i Sjøkanten senter.

– Det stemmer at vi i samarbeidet med Coop Nord åpner Jordbærpikene på Sjøkanten i sommer, sier Auran.

Siden flere butikker har flyttet ut av Bysenteret de siste årene, spør Harstad Tidende kjeden om de fremdeles skal drifte her etter åpningen i Sjøkanten senter.

– Vi har i flere år hatt Jordbærpikene etablert også i Bysenteret i Harstad. Det er mye spennende som skjer på dette senteret og vår posisjon er ennå ikke avklart, sier hun.

Satser på nye butikker

Tidligere har Bysenterets nye ledelse fortalt at de satser offensivt og ønsker å fylle senteret før året er omme.

- Franchisetakere vil kunne få hjelp hos oss med regnskapstjenester, rådgivning og annen kunnskap. Vi er også til rådighet for å stille i styret i starten. Hvis man bare har kjempelyst å drive butikk og er interessert, så kan vi gjøre alt det andre, sier markedssjef Henning Eliassen.

– Det er dette som skal gjøre at vi før utgangen av 2018 har et fullt kjøpesenter, har Eliassen sagt til Harstad Tidende tidligere.

Harstad Tidende spurte torsdag Bysenteret-eier Arcitc Eiendom om kommentarer til saken om Jordbærpikene, men har ennå ikke fått svar.

Satser på events og bespisning

Sentersjef Kjersti Krüger i Sjøkanten senter sier at det på kjøpesentrene er det spesielt to ting som vokser: Opplevelser og bespisning.

- Folk drar ikke på sentrene bare for å handle, og vi jobber mye med disse tingene, sier Krüger.

Hun tror at Jordbærpikene vil passe godt inn med de andre tilbudene på senteret. Kafeen skal ligge i det åpne området ved Extra Leker og Skoringen.

Senteret ser også på hvordan de kan friske opp utseendet i overgangen mellom den nye og gamle delen av senteret.

– Nylig hadde vi en interiørarkitekt på besøk. Vi skal se på hva vi kan gjøre, sier sentersjefen.

PUSSER OPP: Sjøkanten senter jobber for tiden med å klargjøre dette området i den gamle delen av Sjøkanten senter. – Her skal Jordbærpikene holde til, sier sentersjef Kjersti Krüger. Jordbærpikene holder allerede til i Amfi Kanebogen og Bysenteret. Kjeden vil ikke si hva som er fremtiden til filialen i Bysenteret.

Flere arrangement

I tiden som kommer vil senteret også gi publikum flere arrangement som skal gjøre det mer attraktivt å bruke tid på Sjøkanten.

– Uten å røpe for mye så kan jeg si at vi blant annet forbereder et arrangement som blir vanskelig for andre å kopiere. Det går på at senteret ligger der det ligger, sier Krüger.

Harstad Tidende har bedt om en kommentar fra Bysenteret, men har enn så lenge ikke fått svar på våre henvendelser.