Åpning av en ny bransjebutikk skaper både forventninger og nysgjerrighet hos folk, og etter kundetilstrømminga på åpningsdagen, var det mange som satte pris på den nye butikken. De to kompisene som står bak det nye tilskuddet på forretningsstammen, Arild Heitmann og Petter Sandberg, hadde nok å gjøre.

27 år med sportsbutikk

En av de første kundene var Yngvar Halvorsen som drev Halvorsen Sport fram til 2013. Han hadde stor tro på nyetableringa.

– Det er bra at vi igjen får ei sportsforretning på Evenskjer slik at vi slipper å måtte dra til Harstad for den minste ting. Selv drev jeg i denne bransjen i 27 år på Evenskjer etter at far min hadde drevet i omkring 10 år. Når det gjelder friluftsliv og trening, kan Arild og Petter sitt fag. De har blant annet god greie på fiskeutstyr, og derfor måtte jeg bare ha denne fiskestanga, selv om jeg egentlig burde ha nok med de 14–15 stengene jeg har fra før.

Svett i panna

Litt stress på åpningsdagen hører med, og Arild ble litt svett i panna da betalingsterminalen ikke ville samarbeide. Likevel var han fornøyd med kundetilstrømminga.

– Den har vært kjempebra med mye folk og god stemning. Noen innkjøringsproblemer med bankterminalen har det vært, men slikt hører med, og nå begynner pulsen å roe seg. Jeg ser på denne dagen som en læringsdag, for ingen av oss har drevet butikk før, så dette er nytt for oss.

God åpningsdag

Også kompanjong Petter opplevde åpningsdagen som positiv.

– Det har vært en flott dag. Mange synes at vi er modige som starter en sportsforretning, og det tar jeg som en kompliment. Jeg mener at hvis det er noe man har tro på, så bør man gjennomføre det. Vi har satt opp et varesortiment slik vi mener at det bør være, og det ser ut til at vi har truffet bra. Det har kommet et par forslag på produkter som vi bør ha, og det skal vi vurdere når vi stenger dørene for i dag.

KRANGLETE TERMINAL: Betalingsterminalen var litt kranglete i starten, og Arild (til høyre) ser litt bekymret ut når Petter betjener kassa.