Tidligere denne måneden advarte vi om dårlig veistandard flere steder i Harstad. Blant annet kan hullete asfalt skade både dekk og felger.

Nå som smeltinga har tatt løs for alvor, har vi fått inn flere eksempler på veier der det faktisk ikke har vært mulig å kjøre på. På noen grusveier lager vannet store groper og elver, eller det blir så gjørmete at bilene setter seg fast.

Fortviler

Harstad tidende har blant annet snakket med Laila Dragøy Mæhre som fortviler over standarden i Berglundveien på Bergseng.

- Det er utrolig dårlig standard. Når det er mørkt, så ser vi ikke hullene og dumper uti med en gang. Snakk om HMS, sier hun.

Berglundveien Full av hull. Foto: Laila Dragøy Mæhre

Mæhre har bodd på stedet i 22 år og sier at det skjer lite med veien. Det er fremdeles ikke gatelys og om sommeren er det svært støvete.

- I løpet av alle disse årene har vedlikeholdet på veiene rundt oss bestått i skraping/høvling. Og litt påkjøring av et stoff for å binde støvet før det setter seg mellom tennene! På vinteren er veiene straks bedre enn om sommeren, for da fylles hullene av snø, sier hun.

Mæhre sier at hun fikk et visst håp om bedring da Harstad Tidende publiserte listen over 26 veier som får ny asfalt. Men der står fremdeles ikke Berglundveien.

Kommunens verste?

Fra veien mellom Møkkeland og Sollia har Harstad Tidende fått dette bildet som visere at flere biler nylig satte seg fast i gjørma.

- Her har dere det som kan være Harstads verste vei. Veien smuldrer opp og gir etter for biler, sier tipseren.

Står fast Fotografen mener dette kan være Harstads dårligste vei. Foto: Privat

Det tredje bildet har vi fått fra Svein Lødding med denne beskjeden.

- Så er våren kommet til Toftabakken.

Toftabakken Et elveleie eller to har gravd seg fram på veien. Foto: Svein Lødding

Vi spurte Harstad kommune om hva de tenker om veiene: Les svarene her

Bli med i debatten

Si fra eller send oss bilder fra de verste veiene i Harstad. Du kan sende oss epost på nett@ht.no, sende bilde og melding via SMS på nummer 2399 med kodeord HT TIPS, eller bruke kommentarfeltet på denne siden. Du kan også delta i debatten på Harstad Tidendes Facebook-sider.