Dette understreket Søviknes da han tirsdag foresto den offisielle åpningen av ODs nye kontorer i Cefo-bygget i byskillet.

– Det å være til stede og ha kommunikasjon med de operatørene som har aktivitet i nord, og ikke ha alt samlet i Stavanger eller Oslo er viktig, ikke bare for OD, men også for hele myndighetsapparatet. Olje- og energidepartementet er tydelig på at vi skal være ute sammen med i dette tilfellet OD.

Til stede med kompetanse

– For å ha nærhet til aktørene, ikke minst i forhold til den offentlige debatten som pågår om olje- og gassvirksomheten, om ringvirkninger, om videre aktivitet spesielt i og omkring Barents-området, er det viktig å være til stede med kompetansen som OD representerer.

– At de nå etablerer seg i nye tidsriktige lokaler, er et tydelig signal at vi nå satser videre på utviklingen av olje- og gassvirksomheten i nord, sier Søviknes.

NYE LOKALER Leder av Oljedirektoratet i Harstad, Stig Morten Knutsen under åpningen av nylokalene i byskillet.

Til det beste for samfunnet

Det var en tydelig stolt leder av ODs kontor i Harstad, Stig Morten Knutsen, som ønsket gjestene velkommen til åpningen av kontoret.

– Nå har vi kommet inn i nye tidsriktige lokaler som gjør oss enda bedre i stand til å utføre jobben med å forvalte petroleumsressursene på vegne av staten.

– Vår jobb er å sørge for at de ressursene som er i bakken, og som finnes og utvikles, skal være til det beste for samfunnet, ikke til det beste for enkelte aksjonærer, sier Knutsen som leder en avdeling med 15 ansatte med ulik bakgrunn.

– Vi har flest geologer, noen økonomer, teknologer pluss noen administrativt ansatte. Denne staben har vært noenlunde stabil de senere årene, og forventes ikke å øke vesentlig, selv om vi nå kommer inn i nye større lokaler, sier Knutsen.

Viktig utviklingsaktør

Ordfører Marianne Bremnes understreket i sin tale viktigheten av ODs tilstedeværelse i Harstad.

– OD er en viktig utviklingsaktør for nordnorsk sokkel, helt åpenbart. Jobben dere gjør i OD er en vesentlig del av utviklingen av attraktivitet for sokkelen i nord.

– Noe som er vesentlig for at ulike aktører skal få lyst til å prøve seg i nord.

– Derfor er den jobben dere gjør svært viktig, og bidrar til å styrke oljebyen Harstad, sier Marianne Bremnes.