Statoil og partnerne i Snøhvit-lisensen har denne uken besluttet å investere drøyt fem milliarder kroner i Askeladd, som er del to av den fasede utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet.

– Askeladd bygges ut med tre brønner i to nye havbunnsrammer og vil forlenge platåproduksjonen ved Hammerfest LNG fram til minst 2023, sier Jo Vinje, som har jobbet med planlegging av anlegg på havbunnen.

– Dette er en lønnsom investering som sikrer både arbeidsplasser og ringvirkninger i Hammerfest og Harstad, sier Knut Vidar Larssen, som leder Snøhvit i Harstad.

Det ble markert i Hammerfest og Harstad mandag.

– Det sikret arbeidsplasser og vil har her i Harstad lyst ut tre stillinger internt nylig. I Hammerfest er det mer enn 400 personer som jobber med Snøhvit, sier Larssen.

Hver femte dag går det et skip ut fra Melkøya med LNG-gass med hele verden som marked. Årlig er det snakk om70 skip.

– Utbyggingen av Askeladd handler om å hente ut gass fra reservoarene i Askeladden Nord, Sør og Gamma. Her kommer det til å legges en 200 kilometer lang rørledning fra brønnene og inn til Snøhvit-anlegget., sier Larssen.

Utbyggingen skal være produksjonsklar i slutten av 2020.

utbygging: Statoil og partnerne i Snøhvit-lisensen har denne uken besluttet å investere drøyt fem milliarder kroner i Askeladd, som er del to av den fasede utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet. Illustrasjon: Statoil Foto: Illustrasjon: Statoil