De ansatte i Harstad ble torsdag ettermiddag informert på storskjerm om nytt navn og ny profil av konsernsjef Eldar Sætre.

Fra hovedkontoret i Stavanger nådde Sætre alle ansatte over hele verden, slik at alle fikk den samme informasjonen, på samme tid.

Kostnadene til omprofileringen er estimert til mellom 230-240 millioner kroner, og skal fordeles på to år.

Til Harstad kom konsernsjef for letevirksomheten, Tim Dodson, for å holde innledningen.

– Konsernsjefen vil personlig informere alle ansatte om hvorfor vi gjør dette. Det er en stor begivenhet for selskapet når vi nå går inn i en helt ny tid, sier han.

Begynte i Harstad i 1985: Tim Dodson startet sin karriere i Statoil/Equinor i Harstad.

Framtidsrettet

Dodson hadde sin første dag i selskapet allerede i 1985. Han jobbet da på harstadkontoret.

– Vi har laget en helt ny strategi, og da fant vi det naturlig å bytte navn. Vi har vært et rent olje- og gasselskap, men blir mer og mer et bredt energiselskap. Norsk sokkel er og blir ryggraden i virksomheten, men i fremtiden vil internasjonal aktivitet, og fornybar energi bli viktigere, sier han.

Han mener at med navnebyttet, og den endrede strategien viser at de tenker minst 50 år fram i tid.

– Statoil har vært et godt navn i 50 år, men nå ser vi fremover og tror Equinor i årene fremover vil beskrive vår virksomhet bedre, sier han.

Navnet ble i onsdag vedtatt i styret og skal endelig avgjøres på generalforsamlingen 15. mai. Det nye navnet tas i bruk fra 16. mai 2018.

– Navnevalget har vært en prosess der vi har brukt rådgivere og språkkonsulenter fra flere land.

Logo: Statoil er snart historie og Equinor skal stå på alle selskapets kontor og plattformer. Illustrasjon: Try og Superunion

Har stor tro på olje og gass

Dodson forklarer navnet slik:

– Siste del av navnet, nor, signaliser stolthet over vår norske opprinnelse. Equi, er latin og betyr likevekt/likeverd. Til sammen blir dette et symbol på en bærekraftig energiutvikling, sier Dodson.

Han påpeker at de fortsatt i mange år har stor tro på olje og gass, men de vil dreie stadig mer av virksomheten mot fornybar energi.

– Etter at navneendringen ble kjent har vi fått mange reaksjoner både internt og eksternt. De som har vært her lenge, og er stolt av å jobbe i Statoil trenger nok litt tid før de kan identifisere seg med det nye navnet, men stort sett har reaksjonene vært positive, sier han.

Aktivt år for harstadavdelingen

Dodson benyttet anledningen til å besøke leteavdelingen på Seljestad, og han er meget godt fornøyd med det han fikk se.

– Harstad har en svært aktiv leteavdeling, og det foregår nå flere leteoperasjoner i Norskehavet.

2018 blir et meget spennende år for harstadkontoret. Aasta Hansteen starter produksjon. Johan Castberg blir godkjent i løpet av året, og på toppen av dette har vi tatt investeringsbeslutning for Askeladd som er en del av Snøhvit.

– Vår aktivitet har aldri vært større enn i år, sier Dodson.