Det er snakk om tidenes hundearrangement neste helg med internasjonal utstilling og lydighetskonkurranse.

– Vi har rekordstor påmelding med rundt 1750 hunder fordelt på 210 raser, og vi ønsker hundevenner fra Norge, Sverige, Finland og resten av Europa velkommen, forteller Knut Tore Abrahamsen i Harstad hundeklubb.

Knut Tore Abrahamsen, leder i utstillingskommitéen. Foto: Patty Thorbergsen

Dette er en internasjonal utstilling hvor hundene kan bli Internasjonal utstillingschampion, noe som gjør utstillingen attraktiv for hundeeiere fra utlandet.

– Den store påmeldingen gjenspeiler en økende interesse for hundehold og hundesport. I Harstad hundeklubb merker vi dette godt, og aktiviteten har økt jevnt og trutt de siste årene.

–  Vi har mange ganger lange ventelister på kurs og aktiviteter som klubben arrangerer. Denne økningen gir også gevinst i form av fine resultater for klubbens medlemmer både i utstillingsringen og i andre hundesporter hvor klubbens medlemmer er med og konkurrerer, sier han.

Hans oppfordring til hundeinteresserte er å stikke innom Krafthallen neste helg.

– Hvis du er interessert i hund, litt nysgjerrig eller vil ta en titt på alle de staselige hundene er det bare å ta turen til hallen.  Inkludert hunder som er på besøk kan nok antall hunder overstige 1000 per dag, sier han.