Rivingen av nye Harstad skole er i gang, og i henhold til planlagt fremdrift.

– Alle kontrakter i forbindelse med byggeprosjektet er signert og totalentreprenør NCC arbeider nå med å sluttføre detaljprosjektering før byggearbeidene kan igangsettes. Kostnadene for prosjektet inklusiv ti prosent reserve er på 330 millioner kroner som er 12 millioner lavere enn budsjettert, skriver rådmannen.

Ikke gjort før

I tidligere prosjekter gjennomført av Harstad kommune har det ikke vært avsatt egen budsjettpost til utsmykning. Større byggherrer som for eksempel Forsvarsbygg og Statsbygg har en praksis der det settes av en ramme på 1,5 prosent av prosjektkostnadene til utsmykning.

Rådmannen vurderer det slik at prosjekt nye Harstad skole vil gjennomføres til lavere kostnader enn planlagt og at det er rom for å sette av budsjettramme til utsmykning av skolen. Rådmannen anbefaler at det budsjetteres med en ramme på tre millioner kroner, som utgjør ca. én prosent av byggekostnadene.

Riving før jul

Brakkerigg for midlertidig skoledrift er tatt i bruk, og riving av Harstad ungdomsskole er påbegynt og forventet ferdigstilt 20. desember i år.

Rådmannen har til hensikt å oppnevne en arbeidsgruppe til gjennomføring av byggeprosjektet. Arbeidsgruppen vil ledes av enhetsleder ved Harstad skole. I tillegg er bygg- og eiendomssjef samt kulturrådgiver tenkt som medlemmer i arbeidsgruppen.

– Arbeidsgruppen vurderer selv å knytte til seg andre representanter internt i Harstad kommune eller eksterne aktører som kan bidra i prosjektet samt undersøke om det kan gis tilskudd til utsmykning i offentlige bygg, skriver rådmannen.

Saken skal behandles i formannskapet førstkommende mandag og i kommunestyret 6. oktober.

184 millioner

Kontrakten mellom kommunen og NCC har en verdi på 183,9 millioner kroner. Arbeidet startet opp i slutten av juni og skolen skal stå klar til skolestart 2018.

Den nye skolen erstatter eksisterende barneskole, som er fra 1917, og ungdomsskoleanlegget fra 1947. Prosjektet gjennomføres i en totalentreprise. Oppstart av detaljprosjektering var like etter sommerferien 2016.