Politiet i Harstad har pågrepet en person som nå har status som siktet for å ha begått ranet ved Shell Bergseng onsdag morgen.

Fungerede stasjonssjef Oddmund Nilsen sier til ht.no klokken at pågripelsen skjedde omtrent én kilometer fra den aktuelle Shell-stasjonen på Bergseng.

- Pågripelsen foregikk problemfritt. En politipatrulje observerte personen i nærområdet til ransstedet rundt klokken 11.30, og sammenstilt med øvrig etterforskning ledet dette til at vedkommende ble mistenkt. Han ble brakt inn til Harstad politistasjon, og det ble fort klart at mannen kan ha sammenheng med hendelsen ut i fra øvrige opplysninger, sier Nilsen.

En ung kvinne var alene på jobb på Shell da raneren kom inn i lokalet. Mannen hadde på seg maske og en pistollignende gjenstand. Kvinnen får nå oppfølging gjennom sin arbeidsgiver

Les også: Drev intensiv jakt etter raneren

Har ikke beslaglagt våpenet

Nilsen vil ikke gå inn på hva som får politiet til å være sikker på at siktede står bak ranet av Shell Berseng. Personen som er pågrepet er en mann i begynnelsen av 20-årene. Han har lokal tilhørighet, og er en person som politiet kjenner til fra før.

Oddmund Nilsen Foto: Ivar L. Paulsen

Politiet har ikke gjort beslag av våpenet som skal ha blitt brukti ranet som skjedde like etter klokken 05.00 onsdag morgen. Nilsen forteller at de karakteriserer hendelsen som et grovt ran.

- Fornærmede har avgitt forklaring. Kvinnen er uskadd fysisk, men dette har vært en tøff påkjenning. Hun er selvsagt berørt av denne hendelsen, sier Nilsen, som ikke vil si noe om hva kvinnen har forklart til politiet ut over det som allerede er kjent.

Ser på alle alternativer

Ifølge Nilsen er planen å avhøre siktede i løpet av dagen.

- Nå vil politiet bruke tid på å få etterforsket saken ferdig og samtidig ivareta andre oppgaver. Vi kan ikke utelukke at det kan være andre personer involvert. Vi må ha vidvinkelen åpen og se på alle alternativer, men vi har grunn til å tro at siktede er personen som står bak ranet, sier Nilsen.

Det er ikke klart nøyaktig hvor mye penger siktede fikk med seg.

- Det er snakk om et mindre pengebeløp.

Store styrker var på jakt

På det meste var rundt 10-12 politibetjenter involvert i jakten på gjerningsmannen. Harstad Tidende fikk gjennom dagen flere tips om at politiet var innom flere boliger i byen.

Les også: