Allerede før klokka 14.30 på fredag kjørte de først bobilene opp mot Skånlandhallen, og en time senere var de fleste av de 150 bilene på plass.

Soif har gode rutiner og vante folk som dirigerte bilene inn på den improviserte campingplassen. De fleste som kom for å delta på Hålogaland dansegalla, hadde vært her før, og arrangørene fikk god attest fra gjestene som hadde tatt turen til Evenskjer.

Noen kom langveis fra, mens andre kom fra nærområdet slik som de tre grytøyværingene Liv Margrethe Moss, Trond Nordahl og Jan Magnus Mikalsen. Trond betraktet seg som skårunge siden det var første gang han var dette arrangementet mens Liv Margrethe og Jan Magnus hadde deltatt på de fleste av de seks foregående dansegallaene. Liv Margrethe var kjempefornøyd med opplegget på Hålogaland dansegalla.

– Det aller beste er det hygieniske. Toalettene har vært rene, og det samme har dusjene vært. Søpla har blitt tømt, så alt har vært helt upåklagelig. I tillegg har gresset på uteområdene vært slått, og det har vært veldig ryddig her. Arrangørene er profesjonelle, og vi har bare gode erfaringer. Det er selvfølgelig derfor vi kommer tilbake.

Evenskjer sentrum var dessverre ikke helt klar for å ta imot hundrevis av bobiler, for der var veien delvis sperra på grunn av gravearbeid. Lørdag fortsetter gravearbeidet forbi ungdomshuset der Kunstforeninga i ETS skal ha utstilling. Dette hadde nok vært unngått hvis maskinentreprenøren hadde fått beskjed.

GRAVEARBEID: Slik er det i Evenskjer sentrum i ei helg der mange besøker kommunesentret.
LITE KØ: Det var overraskende lite kødannelser da de 150 bobilene ble loset på plass.