Det ventes storinnrykk til dansefesten, og arrangøren vil sørge for at alt er på stell før gjestene kommer. «Hålogaland Dansegalla med stil og service i særklasse» heter det i invitasjonen, og ingen er i tvil om at Skånland og omegn idrettsforening vil klare det igjen.

Gode rutiner

Det er den sjuende dansegallaen på rad, og sjef for arrangementet, Dag Jøran Olsen, forteller at de har gode rutiner for den store jobben.

– Før brukte vi to og en halv kveld på å rigge hallen mens vi nå bare bruker tre timer når A-laget gjør jobben. Ellers har vi hatt en enorm forhåndspåmelding til campen siden mange kommer med bobiler. Tidligere har dette ligget på 70, men til nå har vi allerede 137 forhåndspåmeldinger. Det betyr at det bare er noen få plasser igjen i området ved hallen, for vi kan ikke handle mer enn 150 der. Men det fins mange andre muligheter både ved kunstgressbanen og i sentrum. Derfor er det det supert å ha et slikt arrangement på Evenskjer, for alt er så sentralt og nært.

Godt rennommé

Hålogaland Dansegalla fikk et godt rennommé allerede etter første arrangement, og de danseglade gjestene strømmer til fra hele Nord-Norge, noen sørfra og noen fra Nord-Sverige. – Rennomméet skyldes at vi legger så mye arbeid i dette og at vi kjører en stil som vi er blitt kjent for. Alle er serviceinnstilt, og vi satser på å gjøre dette ordentlig. Vi dekker på med hvite duker, vi har åpen bar både fredag og lørdag, og Tjeldsundbrua Kro & Hotell stiller med en flott restaurantmeny på lørdag. Der vil det også være muligheter for å bestille bord. Derfor blir dette en helaften som setter gjestene pris på. Ellers satser vi utelukkende på danseband i toppklassen til dansen på lørdag, og i år spiller Rune Rudberg Band og Hanne Mette Band, mens det lokale bandet Rikingan spiller på fredag, forteller Dag Jøran Olsen.

DANSEGOLV: Det er viktig at dansegolvet blir lagt riktig.
TEKSTILER: Adrian Bergvik Sørensen (til venstre) og Benjamin Hol er i ferd med å henge opp tekstilene som skal skjule ribbeveggen.