– Det er veldig fint å være tilbake. Faktisk fantastisk. Jeg var innom billettkontoret første dagen, og da var det ei som sa: At du tør å komme tilbake. Blir du ikke vettskremt av alle de forventningene folk har. Og det kjenner jeg faktisk på, så jeg har vært nervøs de siste dagene. Men det er så godt å være her, sier Katrine Strøm til Harstad Tidende. Hun føler hun har kjentfolk overalt.

Sukker

Første gangen hun var på Festspillene var med «Sukkersirkus» i 2002. I 2008 var hun her med forestillingene «Rust», «Vidunderkammer»og «Not for sale».

Nå er den siste generalprøven over, pressen har allerede sett forestillingen – og alt er klappet og klart til å føre publikum inn i en magisk verden om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt.

–Vi laget en forestilling til Tromsø bibliotek i 2010 der vi brukte hodetelefonene. De var utrolig stor etterspørsel etter den. Men den kunne vi ikke turnere med. Så nå hadde jeg lyst til å lage samme type interaktive opplevelse for barn som vi kunne vise forskjellige steder, sier Strøm.

Samtidig ville jeg ha et tema som mange under er opptatt – det å være mørkeredd. Da jeg var barn og mørkeredd fikk jeg høre at det var fordi jeg hadde så god fantasi. Det er en fin ting å ha, og dette er også en hyllest til fantasien.

Turne

For første gang har hun laget en forestilling der hun kan pakke med seg alt i stasjonsvogna. Forestillingen er allerede solgt inn til to festivaler, og så skal hun på turne i Nordland og Troms til neste år.

To av dem som fikk være med på generalprøven var Adriana Normann Svanstrøm og Fredrik Olai Furu. De likte forestillingen veldig godt, selv om den var litt skummel. Ingen av dem er mørkeredd.

skummel: Adriana Normann Svanstrøm og Fredrik Olai Furu synes Mørkemodig var flott, men litt skummel. Foto: Steve Nilsen

– Jeg er ikke mørkeredd. Bare bitte litt for skumle greier som kommer opp i senga mi når jeg skal legge meg.

Les mer: Her er Katrine Strøms prolog fra 2008.

skummel: Adriana Normann Svanstrøm og Fredrik Olai Furu synes Mørkemodig var flott, men litt skummel. Foto: Steve Nilsen Foto: Steve Nilsen