Hun fikk være med til Sortland og Harstad da Marlene Stavrum måtte gjøre ferdig tv-programmet Forræder.

Den unge kvinnen klarte å få publikum til nesten å gå av hengslene da hun fortalte om sitt liv og sin familie. I dag bor hun sammen med mann og to sønner og det definerer hun som en gruppevoldtekt som aldri tar slutt, og hvordan hun blir vekt mitt på natten av sønnene. De har hatt mareritt om at Jon Arne Rise skal bli landslagssjef.

Silje Øverås Myre Foto: Odd Leif Andreassen

Men det tar helt av i storsalen når hun begynner å fortelle om samlivet med mannen gjennom 16 år. For at mannen til å gjøre noe i huset, må hun ligge med han, og det må hun gjøre nå for huset skal julepyntes.

Eller hvor stor selvtillit mannen har før sex og etter at er ferdig etter ett minutt og 15 sekunder, ligg han der som en branntomt, og hun fortsetter med stor innlevelse når hun etter at mannen har levert sin gave inni henne, og hvordan hun prøver å redde madrass og den nye parketten fra sølet mannen har plantet inni henne.

Men man mister nesten sans og samling når hun viser hvordan hun står med beina i kryss og skjønner at hun ikke lenger klarer å holde på gaven mannen har levert, og hun tar fram høyrehånda som gjøres om til en skje for å redde den nye parkettet. Det var da jeg trodde lattermusklene skulle kollapse.

Med beina i kryss og hånden som en skje da hun ikke når fram til toalettet etter Stangnes store sønn hadde levert fra seg sin gave. Foto: Odd Leif Andreassen

Etter forestillingen møter Harstad Tidende en meget blid og fornøyd kvinne.

– Herregud detta va arti, smiler hun.

Det er første gang hun står foran en så stor forsamling, nesten 1.000 feststemte personer, og derfor var det ekstra gøy at hun fikk så stor respons fra salen.

– Jeg tror alle i salen kunne kjenne seg igjen, og det gjorde nok sitt til at latteren satt veldig løst, sier hun.

Silje Øverås Myre Foto: Odd Leif Andreassen

Hun har vært sammen med mannen i 16 år, og hun forteller at alt hun fremfører på scenen er godkjent av han.

– Jeg vil aldri krysse hans grenser. Mannen min satt i salen i kveld og jeg så at også han lo godt, sier hun.

Sammen med eliten i humor-Norge står Silje Øverås Myre. Fra venstre Nils-Ingar Aadne, Steinar Sagen, Silje Øverås Myre, Frida Homlung, Marlene Stavrum og Erlend Osnes. Foto: Odd Leif Andreassen

Hun innrømmer at hun synes det er en stor ære få lov til å være med noen av landets beste komikere, og hun har lært mye av disse to kveldene.

– Dette var siste kveld med denne fantastiske gjengen. Jeg håper på flere muligheter, og kveldens forestilling håper jeg å kunne spille flere ganger. Selv om jeg ikke får ha med de andre, sier hun.

Myre har en helt vanlig kontorjobb i Forsvarsbygg, og det å stå på scenen gir hun et stort adrenalinrush.

– Jeg håper virkelig jeg kan holde på med dette i mange år, sier hun.