Bloggeren Sophie Elise fra Harstad er nominert til prisene Årets gullpenn, Årets bloggbusiness, Årets blogger, Årets livsstilsblogger og Folkets favoritt under VIXEN Blog Awards 2015.

Prisene deles ut fredag 15. januar.

Av over 20 000 nominasjoner og enda flere stemmer fra leserne har juryen kommet frem til finalistene i VIXEN Blog Awards 2015.

– Siden vi arrangerte VIXEN Blog Awards for første gang i 2011 har blogging gått fra å være en hobby på mange jenterom til å bli big business. I løpet av det siste året spesielt har blogging og bloggere virkelig blitt tatt på alvor. Vi har fulgt utviklingen, og har i tråd med bransjen løftet VIXEN Blog Awards til neste nivå, blant annet med en styrket fagjury og ved å innføre nye kriterier for juryering, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir i en pressemelding.

Egen jury

I juryen sitter kommunikasjonsrådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen, sosiale medier-ansvarlig i Aftenposten Kristin Grøntoft, journalist i Dagens Næringsliv Jorun Sofie Falmo Aartun, fotograf Marcel Lelienhof, ansvarlig utgiver og eier av nettstedene 730.no og Melk & Honning Gisle Stokland, Melk & Honning-redaktør Jostein Wålengen samt VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir. I tillegg er trendekspert Helle Tjaberg og motejournalist Anja Stang gjestejurymedlemmer i henholdsvis kategoriene Årets interiørblogg og Årets moteblogg.

Juryen arbeider etter kriterier som brukeropplevelse herunder førsteinntrykk, design, bilder og tekst både i forhold til kvalitet og opphavsrett, innhold herunder kvalitet, kvantitet, merking av annonser og SEO, engasjement herunder respons både fra leserne og bloggeren selv, samt bruk av sosiale medier.

Sophie Elise er ikke ukjent med å vinne slike priser. I november i fjor vant hun prisen som Årets blogger i Norge under Se og Hørs kjendisgalla i Chat Noir i Oslo.

Det er opp til juryen å kåre vinnerne som presenteres under prisutdelingen 15. januar. Det skjer etter en gjennomgang av både bloggene og bloggernes sosiale konti for å etterstrebe vinnere som både har godt innhold og som holder seg innenfor lovverket. Det kan finnes bloggposter med manglende eller dårlig merking eller annet som strider mot åndsverksloven og/eller markedsføringsloven. Juryen oppfordrer leserne til å melde inn dersom det er noe som bør tas med i juryens vurderingen av finalistene, heter det i pressemeldingen.

– Omfattende og krevende

– Det har vært en svært omfattende og krevende jobb å finne frem til årets finalister. Spesielt krevende har det vært fordi vi har satt markedsføringsloven og åndsverksloven høyt på dagsorden. Det gjør oss programforpliktet til å gjøre skikkelig research for å avdekke bloggere som ikke holder seg innenfor de lover og regler som gjelder. Når det er sagt har vi også vurdert finalistenes innsats til å bli flinkere til å både merke kommersielle bloggposter tydelig, og benytte seg av bilder man har rettigheter til å bruke, sier jurymedlem Hans-Petter Nygård-Hansen.

– Hadde vi valgt å diskvalifisere alle finalistene som på ett eller annet tidspunkt ikke hadde overholdt Forbrukerombudets retningslinjer, markedsføringsloven eller åndsverksloven, hadde vi ikke hatt noen finalister til slutt. Progresjon i riktig retning har derfor vært utslagsgivende i positiv favør, legger Nygård-Hansen til i pressemeldingen.

Finalistene i VIXEN Blog Awards 2015 er:

Årets gullpenn

Casa Kaos

Komikerfrue

StyleConnection

Sophie Elise

Ørjan Burøe

Årets kjendisblogg

Ørjan Burøe

Jenny Skavlan

Linni Meister

Tone Damli

Årets moteblogg

Camilla Pihl

Espen Hilton

Polliani

Nette Nestea

Lene Orvik

Årets stjerneskudd

Ane Gyllstrøm

Espen Hilton

Funkygine

Ørjan Burøe

Årets beautyblogg

Agnes Lovise

Rockstar Charlie

Gil Makeup

Årets bloggbusiness

Camilla Pihl

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Sophie Elise

StyleConnection

Årets blogger

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Pappahjerte

Sophie Elise

Ørjan Burøe

Årets interiørblogg

Teglsteinsliv

Anettes hus

Hviit

Moseplassen

Stylizimo

Årets livsstilsblogg

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Sophie Elise

Treningsfrue

Anne Brith

Årets matblogg

Fru Timian

Green Bonanza

Mat på bordet

Anne Brith

Trines matblogg

Folkets favoritt

Ørjan Burøe

Mamma til Michelle

StyleConnection

Sophie Elise

Komikerfrue

Årets trenings- og helseblogg

Caroline Berg Eriksen

Fitfocuse

Fitliving

Funkygine

Treningsfrue