Det er gått tolv år siden sist gang vi så Bridget Jones på kino. Når hun nå er tilbake, inviteres publikum i Harstad til festpremiere med Holywood-vibber.

I kveld er premieren på filmen «Bridget Jones’ Baby: Alle gode ting er tre». Begivenheten har kinovert Knut Tore Abrahamsen sørget for ikke vil gå upåaktet hen. Harstad kino har fått med seg jentene på Spaspa for å kaste glans over festpremieren, og ruller i kveld ut den røde løperen.

– Vi har valgt å kjøre en festpremiere på denne filmen. Når vi viser en film som er rettet mot et spesifikt publikum - i dette tilfellet kvinner fra 20 år og oppover, så er det festlig å kunne gjøre noe spesielt for de som kommer og ser på, sier Abrahamsen.

Solgt unna

Å stase opp en kinopremiere tror Abrahamsen kinogjengerne i Harstad setter pris på. Det viser også billettsalget. Torsdag formiddag var det solgt over 200 billetter til komedien med Renée Zellweger, Colin Firth og Patrick Dempsey i hovedrollene.

– Folk synes det er kjekt å få litt ekstra. Vi prøver å gjøre slike kinopremierer så ofte vi har anledning. Forrige gang vi gjorde noe lignende var under premieren av «Fifty Shades of Grey» for halvannen år siden, sier kinoverten.

Han tror også at Bridget Jones-filmene er noe som publikum har savnet i det tolv år lange fraværet.

– Dette var jo populære filmer.

Snart ny festpremiere

Harstad kino har også markert premieren av ”Birkebeinern”, der vikinglagene i Harstad var invitert til å lage ekstra god stemning. Abrahamsen forteller at kinoen har klart for seg hvilken film som er neste ut på festpremiere-lista.

– «Burning 2» kommer på kino i oktober. Vi jobber med å se på hva vi kan få til der.

Store filmer

Abrahamsen forteller at det blir mye film på Harstad kino fremover. 23. september er det klart for den neste store kinopremieren - «Kongens nei» - som skildrer den norske kongefamiliens flukt ut i landet etter invasjonen 9. april 1940.

– En annen film som kommer i november er «Snekker Andersen og julenissen». Den tror jeg også vil gå bra her. Snekker Andersen er en karakter som de fleste har et forhold til.