Tap 1-2 på hjemmebane for Oppsal lørdag var et strek i regninga, som forverrer HILs sjanser til en topp sju-plassering. Der må HIL være for å unngå nedrykk til 3.-divisjon.

- I utgangspunktet blir det vanskelig for oss å berge plassen i divisjonen, og det har vi visst om siden vedtaket om nytt seriesystem, sier trener Torkild Nilsen med henvisning til forbundstingets bestemmelse om at 2.-divisjonsavdelingene skal reduseres fra fire til to. Dermed rykker halvparten av lagene ned i år.

Mange poeng gjenstår

- Det vil være en kjempeprestasjon om vi klarer oss. Sjuendeplass er ei tøff bestilling med tanke på at vi ble nummer åtte i fjor etter en veldig god sluttspurt.

- Skal vi så langt opp på tabellen, er vi nødt til å vinne kamper på hjemmebane. Nå har vi tapt to av to. Ellers må vi vinne alle borte, og det er jo slett ikke sikkert at det går, sier Nilsen med et smil.

- Er topp sju fortsatt ei målsetting etter to uavgjort og to tap på fire kamper?

- Ja, det må det jo være. Vi kan ikke gi opp etter fire serierunder. Vi skal fortsatt spille 22 seriekamper. Det er masse poeng å ta av. Samtidig vet vi at jo lenger tid der går får vi plukker poeng jevnt og trutt, desto vanskeligere blir oppgaven.

- Hva må til for å snu trenden?

- vi må knekke koden mot lag som ligger lavt, slik som Oppsal, slik at vi produserer sjanser også i slike kamper. Dernest må vi være veldig gode når vi selv selv får muligheten til å forsvare oss, og sørge for å ta tre poeng i stedet for ett - noe vi hadde muligheten til mot Kjelsås sist (2-2, vår anm.), sier Nilsen.

- Ikke kjempefarlige

HILs trener byttet inn seg selv med 18 minutter igjen å spille. Etter et halvt minutt på banen sendte Nilsen en suser halvmeteren over tverrliggeren. Han var også den eneste med avslutning på mål - med unntak av Simon Johansens styring fra målstreken til 1-2.

- Vi var ikke kjempefarlige, og er slett ikke fornøyde med det vi leverte offensivt. Vi klare ikke produsere noe særlig i åpent spill. Den siste pasningen ble som regel for dårlig. Vi var rett og slett tannløse, sier Nilsen.

Han erkjenner at HIL enn så lenge trives best mot lag som ønsker å styre kampene. Da får HIL demme opp og satse på kontringer når motstanderne blottlegger seg.

- Kjelsås hadde mange spillere langt bak i banen, og drylte ballen unna så fort de fikk tak i den. Det er for så vidt fair nok, og da er det opp til oss å finne løsninger. Det klarer vi ikke ennå, men vi jobber med saken hver dag på trening, sier Nilsen.